Home » Aftensmad » Blomkålsris – med tun

Blomkålsris – med tun

By , 30. oktober 2012, In Aftensmad
Blomkålsris med tun

For mange er blomkål ikke ligefrem en hovedingrediens i madlavningen, men det er faktisk synd af flere årsager. Blomkål er rig på blandt fibre og C-vitamin, mens den ikke indeholder ret mange kulhydrater eller fedt, hvilket gør den ideel under diet.

Blomkåls kan let laves til blomkålsris og kombineres med stort set alt. Derudover er det en fuldgod erstatning for kulhydratrige fødevarer som pasta eller ris som en del af et stort aftensmåltid.

Her er altså tale om en ret, der mætter godt på grund af det høje indhold af fibre og proteiner, men som samtidig ikke indeholder ret mange kalorier.

Opskriften kan varieres i det uendelige og jeg bruger ofte blomkålsris som tilbehør til et godt stykke kød eller en wok-ret. Jeg har sågar serveret det for gæster, der alle var enige om, at det var en fuldgod erstatning for blandt andet ris.

Ingredienser

  • 300 gram blomkål
  • En dåse tun
  • Lidt stegefedt
  • Krydderier efter behag

Fremgangsmåde:

  • Skær den mængde af blomkålen, du ønsker at bruge af
  • Riv den på den grove side af et rivejern.
  • Varm lidt olie eller andet stegefedt op på en pande, tilsæt de ønskede krydderier (jeg er en stor fan af karry i det her tilfælde) og smid det revne blomkål i.
  • I denne opskrift vælger vi at smide en dåse tun oven i blomkålen, så begge dele steger sammen. Samtidig tilføjer vi noget paprika og lader det stege ved middelvarme i cirka fem minutter.
  • Hvis man ønsker konsistensen mere sprød, kan man stege ved høj varme i et par minutter.
 
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
250  
60  
Protein  
43  
10,5  
Kulhydrater  
14  
4,2  
Fedt  
2,5  
0,6  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015