For mange er blomkål ikke ligefrem en hovedingrediens i madlavningen, men det er faktisk synd af flere årsager. Blomkål er rig på blandt fibre og C-vitamin, mens den ikke indeholder ret mange kulhydrater eller fedt, hvilket gør den ideel under diet.
Blomkåls kan let laves til blomkålsris og kombineres med stort set alt. Derudover er det en fuldgod erstatning for kulhydratrige fødevarer som pasta eller ris som en del af et stort aftensmåltid.
Her er altså tale om en ret, der mætter godt på grund af det høje indhold af fibre og proteiner, men som samtidig ikke indeholder ret mange kalorier.
Opskriften kan varieres i det uendelige og jeg bruger ofte blomkålsris som tilbehør til et godt stykke kød eller en wok-ret. Jeg har sågar serveret det for gæster, der alle var enige om, at det var en fuldgod erstatning for blandt andet ris.
Ingredienser
- 300 gram blomkål
- En dåse tun
- Lidt stegefedt
- Krydderier efter behag