Home » Aftensmad » “Dagen derpå”-æggekage

“Dagen derpå”-æggekage

By , 18. august 2013, In Aftensmad, Andet, Low-carb
dagenderpaaggekage

Når man vågner med en krop, der er fuldstændig ødelagt efter gårsdagens bentræning (ja, for du har vel ikke været i byen og fulde dig?!), er denne æggekage en helt fantastisk.

Kombinationen af tomat, æg og den saltede og røgede smag af bacon eller parmaskinke har alle dagen været den hårde morgens banemand, men man kan anvende de fleste rester af kød, man nu lige har stående i køleskabet.

Dejlig let og overskueligt.

Spises direkte fra panden med rigelige mængder god ketchup og HP sauce eksempelvis med ristet rugbrød som tilbehør.

Af Nikolaj Bach Nielsen

Ingredienser

  • 3 økologiske æg
  • 150 gram champignon
  • 150 gram cherrytomat
  • 1 løg
  • 4 skiver parmaskinke, serranoskinke eller kalkunbacon
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde:

  • Skær løget i ringe, tomat i halve, og champignon i skiver
  • Svits først løg i lidt olivenolie, dernæst tilføjes champignon, parmaskinke, og til sidst cherrytomat
  • Slå æggene ud på panden som spejlæg. Hviden skal blande sig med alle de stegte godter, så det hele samler sig i en stort superspejlæg. Dette skal ikke steges ved for høj varme, da bunden i så fald brænder på
  • Æggekagen er færdig, når hviden er stivnet, men blommerne stadig er bløde. Processen kan speedes op ved at dække panden med stanniol, så æggene bages – let så engang i mellem på staniolen så der ikke dannes for meget damp nedenunder.
  • Drys til sidst med havsalt og sort peber
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
537  
107,4  
Protein  
45  
9  
Kulhydrater  
24  
4,8  
Fedt  
29  
5,8  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015