Home » Brød » Glutenfri knækbrød med quinoa og hirse

Glutenfri knækbrød med quinoa og hirse

By , 7. maj 2013, In Brød, Snacks
glutenfri knækbrød med quinoa

Der er intet som et stykke hjemmelavet knækbrød. Det smager skønt – er lidt blæret at servere for gæster – og så er det tilmed hurtigt og let at lave.

Her er en version baseret på quinoafrø og hirseflager, hvilket gør det glutenfrit og egnet til folk med cøliaki.

Quinoafrø har et højt indhold af protein set i forhold til andre kornsorter samt et højt indhold af flerumættede fedtsyrer og A- og E vitamin. Hirsen er en ren mineralbombe med et højt indhold af  magnesium, kalium, fosfor, jern og fluor.

Alt i alt bidrager det til et lidt anderledes, men yderst velsmagende stykke knækbrød. Perfekt til et hurtigt mellemmåltid med et stykke ost eller pålæg.

Af Erika Andersen

Ingredienser

  • 0,5 dl røde quinoa frø (cirka 30 gram)
  • 50 gram hirseflager
  • 20 gram valnøddemel eller affedtet mandelmel
  • 2 store æg
  • 30 gram græskarkerner
  • 30 gram hørfrø
  • 0,5-1 tsk salt

Fremgangsmåde:

  • Skyl quinoafrøene 2-3 gange inden de koges i 2 dl let saltet vand i 20-25 minutter
  • Bland de resterende ingredienser med de afkølede quinoafrø og smør det tyndt ud på en bageplade. Denne dej er for flydende til at kunne rulles, men smøres hurtigt og let ud med bagsiden af en ske
  • Bag knækbrødet ved 180 grader i 15-25 minutter
  • Hold et vågent øje med dem. Bagetiden afhænger af ovnen og knækbrødenes tykkelse, men de er færdige når de er faste og sprøde
  • Når "pladen" er bagt, sættes den til at afkøle lidt, inden den skæres i knækbrød af ønsket størrelse.
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
854  
427  
Protein  
48  
24  
Kulhydrater  
70  
35  
Fedt  
40  
20  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015