Der er intet som et stykke hjemmelavet knækbrød. Det smager skønt – er lidt blæret at servere for gæster – og så er det tilmed hurtigt og let at lave.
Her er en version baseret på quinoafrø og hirseflager, hvilket gør det glutenfrit og egnet til folk med cøliaki.
Quinoafrø har et højt indhold af protein set i forhold til andre kornsorter samt et højt indhold af flerumættede fedtsyrer og A- og E vitamin. Hirsen er en ren mineralbombe med et højt indhold af magnesium, kalium, fosfor, jern og fluor.
Alt i alt bidrager det til et lidt anderledes, men yderst velsmagende stykke knækbrød. Perfekt til et hurtigt mellemmåltid med et stykke ost eller pålæg.
Af Erika Andersen
Ingredienser
- 0,5 dl røde quinoa frø (cirka 30 gram)
- 50 gram hirseflager
- 20 gram valnøddemel eller affedtet mandelmel
- 2 store æg
- 30 gram græskarkerner
- 30 gram hørfrø
- 0,5-1 tsk salt