Grøntsagssupper har et højt mæthedsindex, og er derfor glimrende diætmad – og en lækker måde at få sine daglige grøntsager på. De krydrede tigerrejer og den hjemmelavede pesto giver lige denne suppe en opgradering. Den fryser desuden uden problemer, så man kan lige så godt lave en ordentlig skudefuld, og glæde sig over den på kolde dage. Ligeledes kan man lave en stor portion pesto, da den holder sig lang tid i køleskabet, så længe overfladen er dækket med lidt olivenolie. Pestoen laves først, så den kan stå og trække, mens suppen bliver tilberedt. Normalt indeholder pesto også parmesanost, men efter min mening går den bedre i spænd med suppen uden. I stedet er der tilføjet rigelige mængder pinjekerner, for yderligere at fremhæve den nøddeagtige smag.
Af Nikolaj Bach Nielsen
Ingredienser (3 portioner, 60 minutters forberedelsestid):
- Blade af en hel basilikumplante
- 1 spsk vineddike
- 30 gram pinjekerner
- 3 dl olivenolie
- 1 citron
- 500 gram jordskokker, skrællede
- 3 gulerødder (ca. 250 gram)
- 3 skallotteløg (ca. 100 gram)
- 5 fed hvidløg
- 3 tsk olivenolie
- 1 spsk timian (helst frisk)
- 1 liter vand
- 1 hønsebouillonterning
- Salt
- Peber
- 1/2 tsk cayennepeber
- 1 Citron
- 500 gram tigerrejer
- 1 hakket chili
- 1 spsk paprika