Home » Aftensmad » Jordskokkesuppe med tigerrejer og pesto

Jordskokkesuppe med tigerrejer og pesto

By , 1. februar 2013, In Aftensmad
Jordskokkesuppe m. tigerrejer

Grøntsagssupper har et højt mæthedsindex, og er derfor glimrende diætmad – og en lækker måde at få sine daglige grøntsager på. De krydrede tigerrejer og den hjemmelavede pesto giver lige denne suppe en opgradering. Den fryser desuden uden problemer, så man kan lige så godt lave en ordentlig skudefuld, og glæde sig over den på kolde dage. Ligeledes kan man lave en stor portion pesto, da den holder sig lang tid i køleskabet, så længe overfladen er dækket med lidt olivenolie. Pestoen laves først, så den kan stå og trække, mens suppen bliver tilberedt. Normalt indeholder pesto også parmesanost, men efter min mening går den bedre i spænd med suppen uden. I stedet er der tilføjet rigelige mængder pinjekerner, for yderligere at fremhæve den nøddeagtige smag.

Af Nikolaj Bach Nielsen

Ingredienser (3 portioner, 60 minutters forberedelsestid):

  • Blade af en hel basilikumplante
  • 1 spsk vineddike
  • 30 gram pinjekerner
  • 3 dl olivenolie
  • 1 citron
  • 500 gram jordskokker, skrællede
  • 3 gulerødder (ca. 250 gram)
  • 3 skallotteløg (ca. 100 gram)
  • 5 fed hvidløg
  • 3 tsk olivenolie
  • 1 spsk timian (helst frisk)
  • 1 liter vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • Salt
  • Peber
  • 1/2 tsk cayennepeber
  • 1 Citron
  • 500 gram tigerrejer
  • 1 hakket chili
  • 1 spsk paprika

Fremgangsmåde:

  • Pinjekernerne ristes på en pande (uden fedtstof) ved middelhøj varme, for at udvikle smagen. Når de har en let brunet overflade tages de af varmen.
  • Blend basilikumblade, vineddike, pinjekerner, hvidløg, og olivenolie. Alt efter om man vil have sin pesto lidt grov eller fin, blender man den bare lidt ekstra.
  • Smag til med citronsaft, salt, og peber. De to førstnævnte hører gerne til i rigelige mængder i en pesto.
  • Hak hvidløg og skalotteløg, og skær jordskokker og gulerødder i skiver.
  • Først svitses løg, hvidløg og timian i olivenolien, og herefter tilsættes jordskokker og gulerødder. Lad brune i ca. 5 minutter.
  • Hæld ca. 1 liter vand og 1 hønsebouillonterning i gryden. Lad simre i ca. 15 minutter, indtil jordskokker og gulerødder kan moses, men ikke er udkogte.
  • Herefter stavblendes suppen direkte i gryden. Lad simre mens rejerne tilberedes:
  • Vend tigerrejer i hvidløg, chili, paprika, og salt. Steg dem i olivenolie ved høj varme.
  • Rejer skal kun lige lynsteges, så de er gennemstegte, de må endelig ikke steges tørre.
  • Suppen gives et opkog og smages til med citronsaft, og evt. mere salt og peber.
  • Server med tigerrejerne direkte i suppen og dryp pesto (i mængde efter smag og samvittighed) i overfladen.
Tip: Man kan med fordel tilføje sprøde rødbedechips. Skær 1 rødbede i tynde skiver, og vend dem i olivenolie, balsamico, salt og timian og rist dem i ovnen ved 200 grader varmluft, i ca. 15 minutter.
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
1486  
62  
Protein  
116  
5  
Kulhydrater  
110  
4,6  
Fedt  
65  
2,7  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015