Home » Aftensmad » Cremet karrysuppe med blomkålsris

Cremet karrysuppe med blomkålsris

By , 6. september 2013, In Aftensmad
cremet karrysuppe med blomkålsris

Kan det til tider knibe med at få nok grøntsager indenbords, eller er vejret blot lidt køligt og trist udenfor? Så bør du prøve denne cremede og fyldige karrysuppe.

Oprindeligt er karrypulver et engelsk påfund, der blev lavet i Sydindien og transporteret videre til England og resten af verdenen.

Karrypulver er fremstillet af mange forskellige pulveriserede krydderier og kommer i flere varianter og styrker. Derfor kan det godt hænde, at karrymængden i denne opskrift slet ikke er tilstrækkelig eller alt for meget. Start ud med 2/3 og smag til undervejs.

Tilbehøret er blomkålsris, der er nemt at lave og smager rigtig lækkert. Hæld suppen over risene og top det af med små tern af friskhakket æble og ingefær.

Opskriften er tredelt, hvorfor ingredienslisten synes lang. Nedenfor står der, hvad de enkelte “dele” indeholder:

Ingredienser (4 portioner, 45 minutters tilberedningstid)

Karrysuppe

  • 500 gram fersk kyllingebryst (uden neutral marinade)
  • 3 dl vand
  • 1 spsk olie
  • 4-5 spsk karry
  • 2 spsk spidskommen
  • 2 løg
  • 4 gulerødder
  • 5 fed hvidløg
  • 1-2 friske chilipebere
  • Stokken af blomkålen
  • 100 gram æble
  • 200 gram kokosmælk
  • Salt og peber

Drys

  • Frisk hakket ingefær
  • 50 gram æble i tern

Blomkålsris

  • 300 gram blomkål
  • Salt
  • Peber

Af Erika Andersen

Fremgangsmåde:

  • Kog kyllingebrystet i tre dl let saltet vand i 20-25 minutter – gem kyllingevandet
  • Hak og snit alle grøntsagerne beregnet til suppen. Fjern stokken fra blomkålen, skræl det groveste af og hak den i store stykker
  • Varm olien op i en stor gryde og svits karry, hvidløg, spidskommen og chili godt. Tilsæt løg, gulerødder, blomkålsstok og grofthakket æble
  • Tilsæt kyllingevand og spæd eventuelt til med lidt ekstra vand, så alle grøntsagerne er dækket. Lad godterne koges mørt, hvilket tager en 10 minutter
  • Nu er der ikke andet for end at purere suppen, tilsætte kokosmælk og smage til med salt og peber (og eventuelt smage til med ekstra karry og chili)
  • Hak eller flå kyllingebrystet i mundrette stykker og kom det i suppen
  • Varm suppen stille op, og snit ingefær og æble i små tern
Blomkålsris
  • Skyl og riv blomkålen på et rivejern – alternativt kan det også snittes meget fint
  • Smid det på en varm pande med salt og peber i 3-5 minutter. Og så er der blomkålsris
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
361  
72,9  
Protein  
31  
6,2  
Kulhydrater  
17,5  
3,5  
Fedt  
16,5  
3,3  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

thaisuppe

Thaisuppe med kylling, rejer, og muslinger

In Aftensmad, Low-carb On 30. oktober 2014
shepherdspie

Shepherd’s pie – Halloween edition

In Aftensmad On 27. oktober 2014
hyldebærsaft

Hyldebærsaft

In Andet On 21. oktober 2014