Kreatin bruges af mange, da stoffet ifølge flere undersøgelser hjælper med at øge muskelstyrken. Restitutionen foregår også hurtigere. Kreatin findes både i pulverform og i form af kapsler, og især pulverformen er populær. Ofte bruges det som et pre workout produkt, da kreatin er kendt for at give hurtig energi, øge styrken, ens udholdenhed, samt stimulere musklernes vækst. Et pre workout produkt indtages som oftest omkring 30-45 min. før ens træning.

kreatin

Kreatin findes naturligt i kroppen

Faktisk findes kreatin helt naturligt i kroppen. Stoffet minder om aminosyrer og findes primært i muskelcellerne, hvorfor det helt naturligt spiller en stor rolle i forhold til vægtløftning og bodybuilding. Alt anaerobt arbejde. Kroppen danner dagligt omkring 1 g., og derudover får man gennemsnitligt 1 g. via kosten. Som et præstationsfremmende middel er dette dog ikke nok, hvorfor flere indtager det som et kosttilskud. Den danske sundhedsstyrelse anbefaler max 3 g. dagligt, og ofte begår folk den fejl, at de indtager alt for store mængder.

Bemærk

Kreatin binder lidt væske i musklerne, så du kan opleve, at du tager lidt på i starten. Og ser man det som en fordel, skal man dog huske på, at denne vægtøgning forsvinder, når man stopper med at bruge produktet. Derudover er det ikke fordelagtigt at indtage kreatin i for lang tid uden pauser, da undersøgelser peger på, at kroppens naturlige produktion dermed falder. Derfor bør man holde pauser indimellem.

Kreatin bruges altså af mange for at opbygge musklerne og øge styrken, men som alle andre kosttilskud, skal man huske, at det er et tilskud – til en ellers fornuftig livsstil med en ordentlig kost og rigeligt med hvile imellem ens træninger.  Den mest kendte og anvendte form er kreatin-phosphat-monohydrat.

Læs mere om kreatin hos Bodylab.dk, hvor du også kan købe kreatin.