Pre workout anvendes i højere og højere grad, da der i dag er øget fokus på, hvad man indtager inden sin træning. Derfor kan du finde pre workout produkter – eksempelvis hos Bodylab, der blandt andet indeholder BCAA. Før træningen indtager man produktet, der typisk indeholder, hvis ikke alle disse, så i hvert fald nogle af følgende stoffer: koffein, vitaminer, kreatin, citrulline Malate, tyrosine og aminosyrer såsom beta-alanin, taurin og BCAA. Bemærk: Kreatin kan man eksempelvis tage separat.

pre workout

Der findes naturligvis forskellige slags pre workout kosttilskud, men der findes blandt andet de anti-katabolske, som forsøger at hæmme nedbrydningen af muskelprotein ved at reducere nitrogenudskilningen. Dermed undgås muskeltab, da kroppen i stedet bruger de tilførte aminosyrer frem for de, der findes i dit muskelvæv. Et eksempel på et anti-katabolsk kosttilskud er BCAA – læs mere om dette tilskud under indlægget ”BCAA

Energi og udholdenhed

Pre workout er kort sagt med til at sikre, at du har den fornødne energi til din træning. Det er dog vigtigt at påpege, at kosttilskuddene naturligvis ikke giver dig bunker af energi, hvis ikke du har fået en fornuftig kost og en god nats søvn. Du skal med andre ord sørge for et kalorieoverskud, et dækket fedtbehov samt godt med proteiner. Et kosttilskud som dette tages kort sagt for at opnå en bedre præstation, hvilket man eksempelvis får med koffein, da om end det ikke er bevist, at det har en effekt på din styrke, giver en længere udholdenhed. Og i sidste ende betyder udholdenheden jo naturligvis meget for effekten af træningen. Bodylab tilbyder eksempelvis Bodylab Low Carb PWO.

Nogle af de nævnte stoffer har følgende virkning:

Kreatin øger styrken, udholdenheden samt vækststimulerer musklerne. Se indlægget ”kreatin”, og bliv endnu klogere på stoffet. Citrulline Malate øger styrken og udholdenheden og optimerer blodcirkulationen. Derudover fremskynder stoffet restitution. Tyrosine er kendt for at øge både det fysiske og mentale fokus og udholdenheden. Beta-alanin øger kroppens carnosinniveau, hvilket nedsætter muskeltrætheden samt dannelsen af mælkesyre i musklerne. Taurin hjælper med en bedre kontrol af muskelsammentrækninger og vedligeholder væskebalancen.

Se mere om pre workout hos Bodylab.dk