Home » Andet » Kyllingesalat

Kyllingesalat

By , 18. marts 2013, In Andet
Kyllingesalat

En nem og fantastisk lækker salat med kylling, avocado og valnøddekerner.  Salaten  er rig på proteiner,  og er tilsat en ekstra portion af de sunde omega-3 fedtsyrer i form af en rigtig god dressing med blandt andet ahornsirup og balsamico.  Dressingen kan også bruges til mange andre spændende salater.

Salaten har et rigt indhold af omega-3 fedtsyrer i form af både hørfrøolie og valnøddekerner. Salaten er lav på omega-6 fedtsyrer og bidrager dermed til at balancere din daglige omega-3/omega-6 ratio.

Fedt 69 9,9
–            Omega-3 16,5 2,4
–            Omega-6 25,5 3,6
–            Omega-9 18,2 2,6
–            Mættet fedt 8,8 1,1

 

Køb hørfrøolie her

Ingredienser

  • 1 pose blandet salat
  • 100 gram cherrytomater
  • 3 spsk kapers
  • 0,5 rødløg
  • 1 avocado
  • 50 gram valnøddekerner
  • 200 gram kyllingefillet
  • Dressing:
  • 1 spsk Biolio Friskpresset Hørfrøolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk ahornsirup
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde:

Fremgangsmåde (salat):
  • Steg kyllingen på en pande efter anvisningerne på pakken og lad den afkøle
  • Skær rødløget i fine ringe
  • Tag stenen ud af avocadoen og skær i mundrette stykker
  • Skær cherrytomater i kvarte eller halv
  • Vend alle ingredienser sammen i en salatskål
  • Skær den nu afkølede kyllingfillet i passende stykker  og anret kyllingen på salaten
Fremgangsmåde (dressing):
  • Bland hørfrøolie, balsamico, ahornsirup og citronsaft i et glas
  • Smag til med salt og peber og hæld dressingen udover salaten
  • Dressingen kan med fordel trække nogle timer i køleskabet før servering
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
945,1  
135,0  
Protein  
50,1  
7,16  
Kulhydrater  
35,3  
5  
Fedt  
69  
9,9  

Kommentarer

kommentarer