Den her kage er med sin intense kakaosmag et must for alle trænende chokolade-fetichister.
Den er helt uden mel, og i stedet baseret på kidney bønner. Lyder det mærkeligt? Ja, det gør det nok, men bønner har faktisk fantastiske bageegenskaber og bidrager med en svampet konsistens til kagen, der gør at man aldrig gætter den er melfri. Fik jeg nævnt at bønner har et højt protein- og fiberindhold? Godt så! Kom i gang med at bage.
Kagen bliver bestemt ikke dårligere efter en dag i køleskabet, så lagkagebundene kan opsuge noget af skyr-cremen. Bitterheden fra kakao går rigtig godt i spænd med friske hindbær, og så pynter de jo også.
Ingredienser (12 portioner, 50 minutter)
- 100 gram banan
- 400 gram kogte kidney bønner (for eksempel fra dåse)
- 1 dl minimælk
- 3 æg
- 50 gram kakao
- 100 gram Bodylab Whey 100 chokolade
- 1 tsk salt
- 1 tsk vanillesukker
- 800 gram skyr
- 50 tsk kakao
- 1 tsk vanillesukker
Creme
- 20 gram Bodylab Whey 100 chokolade
- 400 ml kokosmælk
- Bodylab Strø efter behag (sødemiddel)
Af Nikolaj Bach Nielsen