Hvis man har været en tur i Sydfrankrig, kan man næsten ikke undgå at have set denne ret – altså muslinger med pommes frites – blive serveret ved en af middelhavets beværtninger. Muslinger er en halvdyr spise, medmindre man kender den rigtige fisker, så har man fået fat på et net, skylder man sig selv at tilberede dem godt. Denne opskrift er en rigtig klassiker, man kan dog også undlade de ovnbagte fritter, og indkoge hvidvinen til en suppe som overhældes muslingerne. Så er man ude i en anden klassiker, nemlig Moules Mariniéres – eller på godt dansk “sømandsmuslinger”.
Nogle anser skaldyr for en lidt farlig spise, men det er altså ikke tilfældet, så længe man sørger for at tjekke dem ordentligt efter, og overholde nedenstående retningslinjer – det er ikke sjovt at spise en musling, der er afgået for tidligt!
Ingredienser
- 2 kg muslinger
- 1 løg
- 2 hvidløg
- 1 porre
- persille efter smag
- timian efter smag
- 3 dl hvidvin
- salt og peber efter smag
- 600 gram kartoffel
- 1 spsk olivenolie
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 tsk sennep
- 1 tsk hvidvinseddike
- ca. 3 dl rapsolie eller vindruekerneolie, koldpresset
- 1 citron