Home » Aftensmad » Pasta pesto

Pasta pesto

By , 8. juli 2013, In Aftensmad
pasta pesto

Da der er tale om en pastaret, har denne opskrift selvfølgelig et relativt højt indhold af kulhydrat og er derfor ikke særlig diætegnet, men er i stedet rettet mod dem, der gerne vil øge vægt og muskelmasse.

Brugen af fuldkornspasta i stedet for almindelig pasta og tilføjelsen af rucolasalat, giver dog retten et højere mæthedsniveau og en bedre næringsfordeling end de fleste andre pastaretter.

Dertil kommer, at den tager sig ret godt ud på tallerkenen og er lavet på ingen tid.

Af Nikolaj Bach Nielsen

Ingredienser

  • 250 gram kyllingebryst
  • 100 gram frisk pasta
  • 2 spsk grøn pesto
  • 2 dl madlavningsfløde, 7 %
  • 50 gram ruccolasalat
  • 100 gram cherrytomat
  • 20 gram pinjekerner

Fremgangsmåde:

  • Krydr kyllingebrystet med salt og peber og steg i lidt olie
  • Imens kyllingebrystet steger, halveres tomater, ruccola skylles, og pinjekernerne ristes let på en pande
  • Når kyllingebrystet er gennemstegt, tages det af varmen og hviler tildækket med staniol. Imens tilberedes pasta, og flødesovs:
  • Kog frisk pasta i letsaltet vand, efter anvisningen på pakken - typisk 2-3 minutter
  • Madlavningsfløden gives et opkog sammen med pestoen, og den kogte pasta vendes i flødesovsen
  • Server pastaen med kyllingebrystet skåret i skiver, og dækket med rucola, cherrytomater, og ristede pinjekerner. Er der plads i kostplanen til et glas koldt hvidvin, er det heller ikke en dårlig makker til denne ret
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
550  
151  
Protein  
42  
11,5  
Kulhydrater  
42  
11,5  
Fedt  
23,5  
6,5  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015