Sidst på sommeren og først på efteråret bugner skove og haver med vilde bær. Bær er, særligt når de har vokset vildt, en rigtig god kilde til blandt andet antioxidanter. Brombær og hindbær smager lækkert i sig selv, men fungerer også fantastisk som topping til skyr eller som tilbehør til desserter.
Denne hurtige snack lavede jeg som et måltid efter træning. Masser af kvalitetsprotein (der var en grund til Jon Pall Sigmarsson var vild med skyr), antioxidanter og kulhydrater til at genopfylde glykogendepoterne. Derudover forbedrer kanel muligvis insulinfølsomheden.
Og sidst men ikke mindst, så smagte det bare vanvittig lækkert.
Ingredienser (1 portion, 10 minutter)
- 150 gram blandede hindbær og brombær
- 200 gram dansk æble i både (to små æbler)
- 1 tsk økologisk smør
- 1 tsk rørsukker
- 1 tsk kanel
- 350 gram skyr
- Bodylab Strø (sødemiddel) efer behag
- Lidt citronsaft
Af Nikolaj Bach Nielsen