Home » Desserter » Snickers proteinbar

Snickers proteinbar

By , 22. april 2014, In Desserter, Proteinbarer
snickers1

Inspireret af denne proteinbar blev jeg simpelthen nød til at kreere en Snickers proteinbar. Det er der kommet dette lækkerhedsmonster ud af.

Først et lag chokoladebar, dernæst et tykt lag peanutbutter og salte peanuts, derpå en flydende karamel og alt sammen overtrukket med en lækker mørk chokolade.

Den er baseret på sød kartoffel og banan, der bages i ovnen, og herved opnås en lækker karamelliseret smag, der ligger sig tæt op af grundmassen i en ”rigtig” Snickers. Forskellen er bare at denne her Snickers er proppet med protein, gode kalorier og mikronæringsstoffer.

Så giv dig i kast med denne opskrift, jeg kan varmt anbefale den!

Ingredienser (8 barer, 90 minutter) 

  • 120 gram banan (1 stk med skræl)
  • 300 gram sød kartoffel (3 styk)
  • 60 gram Bodylab Whey 100, chokolade
  • 100 gram blendede havregryn
  • 25 gram affedtet mandelmel (kan erstattes med flere blendede havregryn)
  • 1 nip salt
  • 100 gram økologisk peanutbutter
  • 25 gram saltede jordnødder
  • 30 gram Bodylab Whey 100, crispy choko eller crispy cookie
  • 2 spsk vand
  • 50 gram mørk chokolade 85%

Af Nikolaj Bach Nielsen

Obs: I “per 100 gram” står næringsindholdet for hele portionen

Fremgangsmåde:

  • Prik de søde kartofler med en gaffel og bag dem hele i ovnen ved 200 grader i 40 minutter. Efter halvdelen af bagetiden er gået, sættes også den hele banan i ovnen
  • Pil skrællen af banan og de søde kartoflerne og mos indholdet i en skål. Røres sammen med whey 100 chokolade, blendede havregryn, affedtet mandelmel og salt. Konsistensen af ”dejen” skal være klæbrig, men formbar. Alt efter vandindholdet i banan og sød kartoffel, kan det være man skal tilsætte mere tørstof. Sæt dejen på køl i 10 minutter
  • Beklæd et spækbræt med bagepapir og drys med lidt mandelmel (så kommer barrene lettere af efterfølgende). Gør dine fingre våde, og form dejen i et rektangel, hvorpå der smøres et tykt lag peanutbutter og drysses med jordnødder
  • Rør whey 100 crispy choko sammen med vand til en tyk karamelmasse. Smør herefter den flydende karamel ovenpå bars-massen, der får endnu 10 minutter i køleskabet
  • Skær dejen i 8 barer og overtræk dem med smeltet chokolade (gerne smeltet i vandbad). Når chokoladen er stivnet er dine proteinbars klar til at blive voldædt
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
273  
2189  
Protein  
17  
141  
Kulhydrater  
21  
170  
Fedt  
13  
105  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015