Er du en af de mange der ser skævt til en svinekotelet og kalder den “tør” og “kedelig”. Fy! Så har du ikke tilberedt den ordentlig.
Når man steger svinekød – og kød i det hele taget – gælder det om først at stege det hurtigt ved høj varme, så saften forsegles inde i kødet. Herefter skal kødet steges ved ganske lav varme over længere tid, og derefter hvile. Så får man det saftigste og møreste kød, uden at skulle sjaske det ind barbecue-sovs for at det er til at spise.
I denne opskrift er svinet ledsaget af ovnbagte rodfrugter og en gravy, der er fuld af smag, men som kun indeholder et beskedent antal kalorier.
Ingredienser
- 400 gram svinekotelet med kam
- 200 gram kartoffel
- 150 gram gulerod
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 2 tsk hvedemel
- 100 gram løg (1 sytk)
- 1 spsk worcestershire sauce
- 2 spsk dijonsennep
- 1 tsk smør
- 4 dl vand
- 0,5 oksebuillonterning