Home » Aftensmad » Svinekotelet med engelsk løggravy

Svinekotelet med engelsk løggravy

By , 18. februar 2013, In Aftensmad, Egnet til grill
Svinekotelet

Er du en af de mange der ser skævt til en svinekotelet og kalder den “tør” og “kedelig”. Fy! Så har du ikke tilberedt den ordentlig.

Når man steger svinekød – og kød i det hele taget – gælder det om først at stege det hurtigt ved høj varme, så saften forsegles inde i kødet. Herefter skal kødet steges ved ganske lav varme over længere tid, og derefter hvile. Så får man det saftigste og møreste kød, uden at skulle sjaske det ind barbecue-sovs for at det er til at spise.

I denne opskrift er svinet ledsaget af ovnbagte rodfrugter og en gravy, der er fuld af smag, men som kun indeholder et beskedent antal kalorier.

 

Ingredienser

  • 400 gram svinekotelet med kam
  • 200 gram kartoffel
  • 150 gram gulerod
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk hvedemel
  • 100 gram løg (1 sytk)
  • 1 spsk worcestershire sauce
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 tsk smør
  • 4 dl vand
  • 0,5 oksebuillonterning

Fremgangsmåde:

  • Skær gulerod og kartoffel i både, snit hvidløget fint, og kom det hele i et ovnfast fad. Vend i olivenolie, salt, og peber, og bag i ovnen ved 180 grader i ca. 50 minutter. Når rodfrugterne har bagt i ca. 20 minutter påbegyndes resten af måltidet:
  • Vend svinekoteletten i salt og peber. Steg ved høj varme i 1-2 minutter på hver side. Helst på en tykbundet grillpande, og gerne i en blanding af lidt smør og olivenolie - smør giver en god smag til kødet, og olivenolien sørger for at smørret ikke branker. Når begge sider har fået en god stegeskorpe, skrues der ned til lav varme og koteletten steges yderligere 10-15 minutter, alt efter tykkelse. Svinekød må gerne have lidt farve, men skal være gennemstegt, og kødsaften skal være klar, når man stikker en gaffel i svinet. Man kan evt ligge et par fed hvidløg eller timiankviste på panden, og svinekoteletten er heller ikke ked af at blive overhældt med et par spsk hvidvin nogle gange undervejs. Efter stegning dækkes koteletten med staniol, og hviler mens sovsen tilberedes:
  • Løget skæres i tynde strimler og brunes i 1 tsk smør. Tilsæt 2 tsk hvedemel, der også skal have lidt farve - inden vand og buillon tilføjes. Smag til med dijonsennep og worcestershire sauce, og giv din sovs/gravy et opkog, indtil den er kogt ind til den ønskede tykkelse - det er dog ikke meningen en gravy skal være lige så tyk, som en almindelig dansk sovs.
  • Svinekoteletten serveres sammen med rodfrugterne og gravy'en, med kødet stadig siddende på skaftet.
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
873  
87,3  
Protein  
72  
7,2  
Kulhydrater  
65  
6,5  
Fedt  
36  
3,6  

Kommentarer

kommentarer