Loppefrøskaller

Det er godt nok svært at være sund. Den ene dag må man ikke drikke alkohol, den næste dag er et glas vin om dagen sundt. Den ene dag er magert pålæg vejen til et sundt liv, det næste dag fremkalder det kræft. Den ene dag giver loppefrøskaller dig et velfungerende fordøjelsessystem, den næste dag giver de dig forstoppelse. Hvad skal man dog tro?

Tjah, vores råd er: Prøv det! Så finder du af, om det virker for dig. For ligesom nogle er allergisk over for nødder, men gladeligt drikker mælk, så er det omvendt for andre.

Hvad er loppefrøskaller?

Loppefrøskaller er et fiberholdigt, naturligt kosttilskud, som kan bruges til at bage med – og det er glutenfrit – eller kommes juice eller shakes.

Det smager ikke af væsentligt meget, så det tilfører heller ingen smag. Men i bagværk er det med til at binde fugten, så krummen bliver mere blød, fugtig og svampet, og så er det smæk fyldt med fibre – 85 % kostfibre indeholder det.

Nedenfor kan du se de loppefrøskaller vi normalt køber fra Bodylab.’

 

 

loppefrøskaller

Loppefrøskaller fra Bodylab. Klik på billedet for at se produktet hos forhandler

Du kan klikke på billedet eller klikke her for at finde Bodylabs loppefrøskaller. I skrivende øjeblik er prisen 99 kroner for 250 g.

Fibre holder maven i orden

Og fibre er som bekendt med til at holde tarmene i gang. Loppefrøskaller opsuger væske og gør derfor afføringen lind, uden at den bliver for fast. Så har du hård mave en dag, kan du løsne op ved at tage loppefrøskaller. Har du et kronisk problem, kan du tilføre din kost loppefrøskaller og derved opnå en regelmæssig afføring.

Loppefrøskaller har endda den gode egenskab, at den ikke øger luftdannelsen i tarmene, som med så mange andre fibre, for det kan være rigtigt ubehageligt.

Skallerne kan dog have den modsatte virkning på dit fordøjelsessystem, hvis du f.eks. har fået foretaget en operation i dele af dit tarmsystem, eller hvis du har haft andre specielle mave-tarm-problemer. Konsulter din læge, hvis du er i tvivl, om du bør indtage loppefrøskaller.

Loppefrøskaller har også vist at have en gavnlig effekt på irriteret tyktarm – som rigtig mange danskere lider af – men har også vist det modsatte hos andre med denne lidelse.

Husk, loppefrøskaller kræver vand

Som tidligere nævnt absorberer loppefrøskaller kroppens væske, derfor skal du altid huske at drikke rigeligt med vand eller andre ikke-vanddrivende væsker. Ellers kan loppefrøskallerne have lige netop den stik modsatte effekt.

Sundt for hjertet

Man har forsket i loppefrøskallers gode virkning på hjertet, og det har vist sig, at loppefrøskaller kan have en positiv indvirkning på dit hjerte – det kan nedsætte blodtrykket, nedsætte blodprocenten og styrke muskulaturen i hjertet.

Loppefrøskaller – og andre opløselige fibre – kan hjælp med at regulere kolesteroltallet, som kan være væsentligt især for folk med en alder på 50 plus.

6 ugers daglig indtag af loppefrøskaller har en positiv indvirkning på kolesteroltallet for især overvægtige og svært overvægtige, har en undersøgelse vist.

Dog ikke helt uden bivirkninger hos alle. Så konsulter din læge, før du vælger denne metode til at sænke dit kolesteroltal.

Tab dig med loppefrøskaller

Går du med tanker om at tabe dig, så kan loppefrøskaller også være behjælpelige. For, som nævnt, suger loppefrøskallerne væske til sig i rigelige mængder, og det vil få dig til at føle dig mæt, så du ikke har behov for at spise så meget. Og husk, at vejen til et varigt vægttab er kun at spise, til du ikke er sulten mere – ikke til du er mæt.

Opretholder en sund glykæmisk balance

Flere undersøgelser har vist, at loppefrøskaller kan være medhjælpende til at bevare en sund glykæmisk balance. Det er især vigtigt for sukkersygepatienter.

Plantago Ovata

Som du kan se, er der ingen grund til at gå langt uden om loppefrøskaller, som det lige her til sidst skal nævnes, er skaller fra planten Plantago Ovatas frø. Husk blot, at hvis du føler dig syg, så søg læge i stedet for at eksperimentere selv.

Plantago Ovata

Plantago Ovata