Home » Andet » Breakfast of Champions!

Breakfast of Champions!

By , 2. november 2012, In Andet, Morgenmad
havregrød

Grød med grød på toppen lyder måske lidt som dobbeltkonfekt, men kombinationen af havregrød og æblegrød er simpelthen uhørt lækker. Tilføjer man dertil to af køkkenets allerbedste venner – nemlig banan og chokolade – har man en start på dagen, der bare ikke kan slå fejl!

Af Nikolaj Bach Nielsen

Ingredienser (1 portion, 20 minutters tilberedningstid):

Æblegrød

  • 5 æbler, skrællet og fjernet kernehus (ca. 500 gram)
  • Korn af 1 vanillestang
  • 1 knsp salt
  • Bodylab Strø efter behag

Havregrød:

  • 70 gram havregryn
  • 4 dl minimælk
  • 35 gram Bodylab Whey 100 (vaniljesmag)
  • 1 tsk salt
  • 15 gram valnød
  • 1 banan (cirka 100 gram)
  • 15 gram mørk chokolade (mindst 70%)

Fremgangsmåde:

  • Skær æblerne i små tern og kom dem i gryde
  • Tilsæt vanillekorn, og kom ligeledes vanillestangen i gryden. Lidt salt tilsættes også
  • Tilsæt en lille smule vand og kom gryden i kog. Æbleternene skal ikke dækkes af vand, der skal blot være nok til at de dampes
  • Efter 5-10 minutter er æblerne bløde nok til at man kan mose dem til en grød. Lad æblegrøden afkøle, mens du laver havregrøden
  • Opvarm havregryn, mælk, proteinpulver, og salt i en gryde
  • Grøden må ikke koge for meget, men skal simre og tykne stille og roligt, under omrøring. På den måde brænder den ikke på
  • Når grøden har den ønskede konsistens, serveres den med knuste valnødder, banan i skiver, og mørk chokolade
  • Kom chokoladestykkerne godt ned i grøden så de smelter i små lommer. Havregrøden toppes med 100 g æblegrød
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
892  
79  
Protein  
58  
5,17  
Kulhydrater  
104  
9,28  
Fedt  
27  
2,4  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015