Home » Aftensmad » Bagt kartoffelmos med oksefars

Bagt kartoffelmos med oksefars

By , 29. oktober 2012, In Aftensmad
Bagt kartoffelmos og oksefars

Bastant og mættende ret. Til dig der elsker kartoffelmos, men trænger til ny inspiration.

En mere børnevenlig version kan laves med cocktailpølser stukket i toppen af mosen så det ligner et pindsvin.

 

 

 

Ingredienser

  • 1000g kartoffel
  • 900g hakket oksekød 3-7%
  • 100g tomat pure

Fremgangsmåde:

  • Skræl kartoflerne og skær dem i halve, koges ca. en halv time.
  • De kogte kartofler piskes til mos, brug vandet fra kartoflerne til og piske dem til mos.
  • Oksekødet brunes og der tilsættes tomatpure samt div kryderier efter behag evt grøntsager.
  • Oksekødet fordeles i et ovnfast smurt fad derefter fordeles kartoffelmosen ovenpå og det hele bages ved 200 grader varmluft i 20-30min til mosen bliver flot gylden
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
2058  
102,8  
Protein  
218  
10,9  
Kulhydrater  
188,5  
9,4  
Fedt  
48  
2,4  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015