Jeg elsker citronfromage. Det er en mormordessert, der hører til på samme legendariske walk of fame som æblekage. Og denne sunde version kan laves på under 10 minutter!
Den er ikke lige så fast som en traditionel citronfromage, der stivnes med husblads, men er lidt mere hen ad en mousse i konsistens. Selv synes jeg dog det er en lækker og frisk fortolkning af en gammel klassiker, og appelsinen giver den lige et ekstra citrus-kick.
Men før det bliver for let og nymodens kommer her en lille formaning: Du kan lige vove på at droppe fløden for et fedtreduceret alternativ! Der skal rigtig fløde i en citronfromage.
Velbekomme!
Af Nikolaj Bach Nielsen
Ingredienser (2 personer, 5-10 minutter):
- 150 gram frossent appelsinfrugtkød (ca. 2 små appelsiner)
- 40 gram Bodylab whey 100 proteinpulver, lemon eller vanillesmag
- 40 ml økologisk fløde, 38%
- Citron (øko, hvis tilsætter citronskal)
- Et nip salt