Home » Desserter » Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

By , 29. marts 2015, In Desserter, Low-carb
lemoncheesecake

For mælkallergikere og folk, der ikke tåler laktose, kan det være rigtig svært at finde proteinrige desserter. Det skal dog ikke hedde sig, at allergikere ikke kan nyde en cremet cheesecake, så her er en opskrift på lige præcis sådan en! Bemærk desuden det høje indhold af protein og ganske lave kalorieindhold.

Af Nikolaj Bach Nielsen

Ingredienser:

  • 750 gram Alpro Soya Yoghurt (kan bla. købes i Føtex, Kvickly, og Rema 1000)
  • 4 æg
  • 1 økologisk citron
  • 2 vanillestænger
  • Bodylab Strø efter behag (sødemiddel)

Fremgangsmåde:

  1. Først skal yoghurten drænes for væske. Det gøres lettest ved at sætte den til afdrypning i et kaffefilter (eller et viskestykke) gennem en sigte. Yoghurten skal dryppe af i mindst 3 timer, inden den kan bruges til cheesecake – og gerne længere hvis tiden er til det
  1. Forvarm ovnen til cirka 180 grader. Yoghurten røres sammen med æggeblommerne (gem æggehviderne i en skål for sig), saft af halvdelen af citronen og vanillekorn
  1. Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i yoghurtblandingen. Til sidst smages den til med Bodylab Strø
  1. Hæld blandingen i en springform. Skær den resterende halve citron i så tynde skiver som muligt – de bruges nemlig som dekoration på cheesecake'en og kan spises efter bagning
  1. Bages i cirka 50 minutter. Herefter stilles den til afkøling, og derefter skal kagen sætte sig i 3-4 timer i køleskabet
 
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
696  
 
Protein  
56  
 
Kulhydrater  
23  
 
Fedt  
42  
 

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
aeblepandekager

Æblepandekager

In Desserter, Snacks On 26. marts 2015