Fiskeolien indtages enten flydende eller som kapsler, og kort sagt anvendes de for at dække ens fundamentale omega-3 behov.

Kroppen danner nemlig ikke selv disse fedtsyrer, men har til gengæld virkelig brug for dem. Og hvor fås disse så? I kosten kan du eksempelvis få dem igennem fed fisk, men mange synes, det er svært at få nok den vej igennem. Eller måske er de ikke så vilde med smagen af fisk.

Hører du til sidstnævnte gruppe, anbefales det, at du indtager fiskeolie som kapsler, da disse er helt neutrale i smagen. Den flydende olie derimod smager en anelse mere af fisk. Generelt er smagen dog langt forbedret grundet den rensningsproces, fisken gennemgår under produktionen. Her sikrer man sig også, at vand, proteinrester, indholdet af mikroorganismer, spormetaller såsom jern og kontraminanter såsom kviksølv, dioxiner og PCB’er fjernes.

Derudover forsøger man at reducere risikoen for en harsk olie kraftigt ved at tilføje vitamin E. Udover dette vitamin består fiskeolie som oftest af ekstrakt fra eksempelvis ansjoser, sardiner, sild, laks eller lignende fede fisk.

Du kan finde fiskeolie her hos Bodylab.dk.

Kapsler eller flydende?

Valget er naturligvis individuelt, og det er forskelligt, hvad folk foretrækker. Her skitseres dog en række faktorer, der kan være behjælpelige i forhold til valget. Den flydende olie skal indtages med en væske, der minder om olien – eksempelvis olivenolie. Kapslerne derimod kan være store og dermed svære at sluge for nogen. Kapslernes emballage sikrer en længere holdbarhed og friskhed, da olien nemt oxiderer på flaske, når man skruer låget af. Derfor opbevares den i køleskabet. Du kan dog nemmere smage, hvis olien er blevet harsk, når den indtages flydende.

Derfor spiser mange fiskeolie

Som kosttilskud er fiskeolie ganske populært og ”almindeligt”, hvilket skyldes, at de flerumættede fedtstoffer er med til at stabilisere hjerterytmen, udvide blodkarrene, modvirke sammenklumpning i blodet samt bekæmpe i forhold til betændelse. Mange bruger det altså for at styrke immunforsvaret. Fiskeolie indeholder eicosapentaensyre (EPA) og decosahexaensyre (DHA), så du dermed får de vigtige omega-3 fedtsyrer.

Nedenfor kan du se en ret dybdeborende video om fiskeolie.