Slankepiller bruges ofte for at slanke sig, som navnet jo siger. Men det er utrolig vigtigt at påpege, at dette ikke er muligt udelukkende ved brug af pillerne. Man er altså nødsaget til at ændre sin livsstil ved at ændre ens kostvaner. Der gøres også opmærksom på, at flere af slankemidlerne er usunde, og nogle kan have alvorlige følger. Derfor er det vigtigt at nærlæse, hvad slankepillerne indeholder, og hvilke bivirkninger der er. Og selvsagt ikke købe noget, fødevarestyrelsen ikke har godkendt. Slankepiller er en midlertidig løsning.

slankepiller

Lidt for meget på siden?

De mest populære slankepiller hæmmer fedtoptagelsen, og piller som disse kan fås i håndkøb. Eksempel Alli slankepiller. Der findes slankepiller, der er nærmest bivirkningsfrie, og kendetegnet for disse er, at de er baseret på fiberprodukter. Se eksempelvis Bodylab’s ”Trimlet”, som er baseret på glucomannan.

Forskellige typer

Udover slankepiller, der hæmmer fedtoptagelsen, findes også slankepiller, der hæmmer appetitten. Det er eksempelvis piller, der er baseret på CLA. Der er også slankepiller, som hjælper til, at kroppens energiomsætning optimeres. Dette er især tilfældet for piller med chromium picolinate.

Der findes blandt andet disse forskellige slags piller:

Bodylab Trimlet

Baseret på konjac glucoman, som er et vandopløseligt og naturligt kostfiber, der stammer fra roden på konjakplanten. Konjac glucoman absorberer sin egen vægt op til 300 gange og danner dermed baggrund for en mæthedsfølelse, for når absorberingen sker i mavesækken dannes en gelemasse. Derudover er pillen også baseret på chrom, og trimlet slankepiller er godkendte til brug. Kombiner dem naturligvis med en kaloriereduceret diæt. Slankepillen er stort set fri for bivirkninger.

TrimSpa

Pillerne indeholder vanadium, glucomannan, grøn te-ekstrakt, krom og Hoodia Goordoni (fra en sydafrikansk plante). Denne slankepille har en appetithæmmende effekt, men har dog flere bivirkninger – herunder forhøjet blodsukker og hjertebanken.

Udover disse to typer findes også blandt andet Alli pillerne, som før nævnt er piller med chitosan, conjugated linoleic Acid, chromium picolinate samt slankepiller med efedrin. Hvor vidt disse i det hele taget er lovlige i Danmark er vi dog noget i tvivl om.