Home » Aftensmad » Bodybuilderens flæskestegssandwich

Bodybuilderens flæskestegssandwich

By , 23. juni 2015, In Aftensmad
flæskesandwich2 copy

Flæskestegssandwich er ikke ligefrem noget de fleste forbinder med fitness eller sund kost. Nej, det er nok snarere noget på den lokale grill, med dåserødkål og 3 slatne stykker flæskesteg. Men som med de fleste ting kan man, såfremt man selv laver maden fra bunden, faktisk lave en ganske sund sandwich, der smager dødlækkert! Og der er ikke pære og spidskål i fordi det er ”fitness”, men fordi det klæder svinet (om man så må sige) umådeligt godt!

 

Så sæt tænderne i den perfekte flæskestegssandwich, hvor der endelig er nok kød i! Har du en rest flæskesteg (http://www.fitnessopskrifter.dk/flaeskesteg-med-brun-sovs-maelk-og-glutenfri/) til overs fra aftensmaden, er den fikset i løbet af nul komma fem. I sandwichen på billedet har jeg brugt chilimarineret kamsteg, men porcetta er også fantastisk, eller bare en god marmoret kotelet i skiver. Så er der gains!

Ingredienser

  • 150 g kold kamsteg, porcetta eller ribbenssteg
  • 80 g grovbolle
  • 2 g honning
  • 1/2 pære (ca. 50 g)
  • 2 tsk balsamico
  • 1-2 tsk stærk dijonsennep
  • 30 g spidskål, fintsnittet

Fremgangsmåde:

1. Skær pæren i tynde skiver, og lad dem marinere i balsamico, mens du ordner resten. 2. Pensl overbollen med en lille smule honning, så den bliver lækkert glaseret når den ristes. 3. Flæk bollen og rist i ovnen ved 180 grader, til den er sprød og gyldenbrun. 4. Smør den nederste bolle med sennep. Læg derpå balsamicomarineret pære, fintsnittet spidskål, og til sidst gode tykke skiver kamsteg. Så simpelt, så godt!   OBS: Da en del af fedtet løber af stegen ved tilberedning, kan det reelle fedtindhold i sandwichen godt være noget lavere, men det er svært at tage højde for. Spis du blot din sandwich med god samvittighed.
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
624  
208  
Protein  
38  
12,7  
Kulhydrater  
46  
15,3  
Fedt  
32  
10,7  

Kommentarer

kommentarer