Home » Aftensmad » Den perfekte BBQ-kylling

Den perfekte BBQ-kylling

By , 28. maj 2015, In Aftensmad
bbq kylling

Sommeren begynder så småt at nærme sig, og hvad er mere sommerligt end en god grillaften? Ja, det skulle da lige være en grillaften, med en god dansk grillkylling! Her får du en opskrift på hvordan du griller din kylling helt perfekt, så den både bliver saftig, mør og med et knasende sprødt skind. Ingen grillaften uden en god BBQ-sovs, som kyllingen selvfølgelig skal smøres med.

Så værsgo at sætte tænderne i denne lækre grillfugl, der helt sikkert sparker røv på din lokale grillbars ørn i rede (1/2 grillkylling med fritter, red.)!

På billedet er kyllingen serveret med ovnbagte kartoffelbåde, syltede agurker og hvidløgsmayo.

Find opskriften på råsyltede agurker her: http://www.fitnessopskrifter.dk/hjemmebagt-kyllingeleverpostej-med-raasyltede-agurker/

Læs hvordan du rører en hjemmelavet mayonnaise her: http://www.fitnessopskrifter.dk/moules-frites/
PS: Når du har prøvet denne opskrift, så prøv også grillet dorade: http://www.fitnessopskrifter.dk/dorade/

 

OBS: kalorier per portion betyder i dette tilfælde for hele portionen!

 

Ingredienser

  • 1400 g hel dansk kylling
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber
  • Frisk persille
  • 1/2 lille økologisk citron i skiver
  • 1 tsk ekstra jomfru olivenolie
  • Evt. æblemost
  • BBQ-sauce:
  • 15 g brun farin
  • 30 g hjemmelavet ketchup (http://www.fitnessopskrifter.dk/ketchup/)
  • 1 tsk engelsk sauce
  • 1/2 tsk tørret chili
  • 1/2 spsk æbleeddike
  • 1 tsk dijonsennep med honning
  • 1/2 spsk røget paprika

Fremgangsmåde:

  1. Krydr kyllingen med salt og peber (både indeni og udenpå). Fyld kyllingen med masser af frisk persille og citronskiver. Smør skindet med olivenolie – så bliver det ekstra sprødt!
 
  1. Tænd op i kuglegrillen. Fordel kullene rundt i siderne af grillen. I midten af bunden, over hvilken kyllingen skal stå, sætter du en foliebakke, som stegefedtet kan dryppe ned i. Man kan løbende hælde lidt æblemost ned i foliebakken – det ”damper” op i kyllingen, og sætter prikken over i'et på smagen.
 
  1. Kom kyllingen i grillen. Den bliver helt perfekt hvis den sættes på et rotisseri, hvor kyllingen langsomt roterer over varmen. Har du ikke et rotisseri, sætter du kyllingen på højkant i grillen. Et stativ til at holde kyllingen oprejst, kan købes billigt i de fleste butikker med grilludstyr – men mange bruger fx en åben dåseøl (øldampene gør kyllingen ekstra mør), eller sågar en stor avokado (der efterfølgende skulle smage voldsomt godt) som de sætter kyllingen ned over.
 
  1. Kyllingen grilles med låg på, men med helt åbent luftindtag i grillen.
 
  1. Mens kyllingen griller, laves BBQ-saucen. Giv alle ingredienserne et hurtigt opkog i en lille gryde, og sluk herefter for varmen.
 
  1. Når kyllingen har fået en time i grillen, skulle den gerne være sprød og gylden. Nu skal den smøres i BBQ-sauce og stege i yderligere et kvarter. Herefter skal den hvile kort, inden den skæres i stykker og er klar til servering.
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
1151  
 
Protein  
161  
29,3  
Kulhydrater  
21  
3,8  
Fedt  
47  
8,5  

Kommentarer

kommentarer