Home » Aftensmad » Entrecote med saltindbagt selleri og svampestuvning

Entrecote med saltindbagt selleri og svampestuvning

By , 4. marts 2013, In Aftensmad, Egnet til grill, Low-carb
Entrecote

Dette er en opskrift til kødelskerne. Og hvem elsker ikke en stor, saftig, mør, rød bøf? Desuden giver saltindbagningen knoldsellerien en lidt kødagtig konsistens og smag, så man lidt får fornemmelsen af kød, med kød som tilbehør – en smuk tanke!

Er man bøf-aficionado, kan jeg kun anbefale at man anskaffer sig en tykbundet grillpande i støbejern. En sådan kan opvarmes til høje temperaturer og kan holde på varmen, så man rent faktisk kan stege flere bøffer ad gangen, uden panden køles ned, så de ender med at stå og småkoge i vand. En kok fortalte mig engang at perfekte bøffer steges hurtigt og ved høj varme, og så skal de bare hvile for resten. Ikke noget med at lade dem stege ved lav varme efterfølgende, de skal blot hvile lidt længere, og så bliver de perfekt saftige og møre. Og det er altså en dødssynd at gennemstege en entrecote. Just don’t!

Ingredienser

 • 1 knoldselleri (cirka 700 gram)
 • Salt
 • 2 entrecotes a' 300 gram
 • 250 gram svampe, fx kantareller eller champignons
 • 2 dl madlavningsfløde 15 %
 • 1 fed hvidløg
 • 1 løg (ca. 75 g)
 • 1/2 tsk karry

Fremgangsmåde:

 • Skræl knoldsellerien. Lav en "cement" af salt og vand, og indstøb sellerien i en kasserolle eller gryde uden plastikhåndtag - den skal kunne tåle at komme i ovnen. Når sellerien er komplet dækket med saltskorpe sættes den i ovnen i 2 timer ved 200 grader. Når den er bagt kan saltskorpen let tages af. Skræl det alleryderste lag selleri af, da dette bliver lidt for salt.
 • Krydr entrecotes med salt og peber, og steg dem ved høj varme i en blanding af olivenolie og økologisk smør. Smid gerne et par fed hvidløg, og en timiankvist ved. Ca. 1,5 minut stegning på hver side passer til røde bøffer, ellers skal de have lidt mere. Inden man tager dem af varmen er det en rigtig god idé at hælde lidt oksebuillon eller en sjat rødvin på panden, som så fordamper om bøfferne. Skal det være lidt mere avanceret kan man flambere dem i cognac - husk aldrig at flambere under en tændt emhætte, da du i så fald kan tænde ild til hele huset! Bøfferne hviler tildækket med staniol, på en tallerken der hurtigt er blevet varmet i ovnen. Imens laves tilbehøret:
 • Skær sellerien i både og rist den på panden i lidt fedtstof. Bådene er færdigstegte når de har sprød stegeskorpe. Imens kan du lave svampestuvningen:
 • Hak hvidløg, løg og champignon. Hvidløg, løg, og karry brunes i lidt fedtstof og champignon ristes med efterfølgende. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber.
Mængderne i retten passer til to personer. Ønsker man at halvere mængderne til en person, anbefales det ikke at man saltindbager en halv selleri, da der i så fald trænger for meget salt ind i den. Lav en hel og gem resten i køleskabet.
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
1564  
104,3  
Protein  
160  
10,7  
Kulhydrater  
74  
4,9  
Fedt  
70  
4,7  

Kommentarer

kommentarer