Dette er en opskrift til kødelskerne. Og hvem elsker ikke en stor, saftig, mør, rød bøf? Desuden giver saltindbagningen knoldsellerien en lidt kødagtig konsistens og smag, så man lidt får fornemmelsen af kød, med kød som tilbehør – en smuk tanke!
Er man bøf-aficionado, kan jeg kun anbefale at man anskaffer sig en tykbundet grillpande i støbejern. En sådan kan opvarmes til høje temperaturer og kan holde på varmen, så man rent faktisk kan stege flere bøffer ad gangen, uden panden køles ned, så de ender med at stå og småkoge i vand. En kok fortalte mig engang at perfekte bøffer steges hurtigt og ved høj varme, og så skal de bare hvile for resten. Ikke noget med at lade dem stege ved lav varme efterfølgende, de skal blot hvile lidt længere, og så bliver de perfekt saftige og møre. Og det er altså en dødssynd at gennemstege en entrecote. Just don’t!
Ingredienser
- 1 knoldselleri (cirka 700 gram)
- Salt
- 2 entrecotes a' 300 gram
- 250 gram svampe, fx kantareller eller champignons
- 2 dl madlavningsfløde 15 %
- 1 fed hvidløg
- 1 løg (ca. 75 g)
- 1/2 tsk karry