Isak sagde: “Vi har ilden og brændet, men hvor er offerlammet?” Abraham svarede: “Gud vil selv udse sig et offerlam, min dreng.” – Første Mosebog, Kapitel 22
Nu er vi heldigvis i 2013, og det er blevet temmelig let at skaffe lammekød nu om dage, så i denne opskrift slipper vi for at tilberede vores førstefødte søn. Derimod tilberedes en lammekølle i en krydderiblanding, der giver den en grillet smag, som kom den lige fra offerbålet. Krydringen er også med til at gøre opskriften mere venlig for de personer, der synes smagen af lam er lidt “ulden”.
Lidt græsk inspiration finder vej til tallerkenen i form af stegte kartofler med krydderurter, og en sund tzatziki. Hvis der er noget, der alle dage har klædt lammekød godt, er det nemlig hvidløg.
Ingredienser
- 1 lammekølle (cirka 500 gram kød)
- 2 tsk havsalt
- 1 tsk sort peber
- 1 tsk sennepspulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk røget paprika
- 1/2 tsk tørret chili
- 1/2 agurk (ca. 400 g)
- 150 gram fromage frais 0,2 %
- 1 citron
- 1 fed hvidløg
- 500 gram kartoffel
- 15 gram basilikumpesto (1 spsk)
- Friske krydderurter, fx hakket persille, oregano, eller rosmarin