Nu tænker du nok det rabler for mig. En salat af pære, cheddar og bacon? Men den er god nok. Selv om det er en lidt umage blanding, så fungerer det fantastisk. Den røgede bacon og salte cheddar passer perfekt til sødmen i pæren (og sød kartoflerne for den sags skyld). Og pære og svin har alle dage været bedste venner, så selvfølgelig skal der også en stor saftig kotelet til – gerne slagterens bedste grisebasse med skaft!
OBS: Det er en ordentlig portion, så hvis man ikke er den storspisende type, kan man roligt sætte mængderne lidt ned. Men det holder jo ikke at kalde en ret for noget med ”herregårds”, hvis den kun er på 500 kcal…
Ingredienser
- 225 g svinekotelet med skaft
- 400 g sød kartoffel
- 1 pære (100 g)
- 25 g cheddar
- 15 g ristet bacon
- 1/2 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- tørret timian
- friskkværnet sort peber
- havsalt