Home » Aftensmad » Laksesteaks med nektarinsalat og jordskokkemos

Laksesteaks med nektarinsalat og jordskokkemos

By , 11. marts 2013, In Aftensmad, Andet, Egnet til grill
laksesteaks

Et nemt måltid, med sunde fedtsyrer fra laksen, og en lækker blanding af syre og sødme i salaten. Jordskokker er rige på C-vitamin, og en fin variation fra kartoflen.

Jordskokker har en lækker nøddesmag, der er mest markant først på sæsonen – til gengæld kræver nye jordskokker en længere kogetid.

Af Nikolaj Bach Nielsen

Ingredienser

  • 2 laksesteaks a' 150 gram
  • 200 gram skrællede jordskokker
  • 0,5 dl minimælk
  • 1 tsk økologisk smør
  • 50 gram blandet salat
  • 25 gram cherrytomat
  • 25 gram avocado (en kvart)
  • 1 nektarin
  • 2 tsk balsamico
  • Salt og peber efter smag
  • 1 citron

Fremgangsmåde:

  • Halvér jordskokkerne og kog dem i letsaltet vand, tilsat lidt citronsaft - det sørger for kogningen ikke misfarver dem. Når man kan stikke en gaffel gennem jordskokkerne, hældes vandet fra dem og gryden stilles til side, dækket med låg
  • Krydr laksefileter med salt og peber og steg dem i lidt olie, med skindsiden nedad først. Når skindsiden er sprød, vendes de og steges hurtigt på den anden side. Pas på ikke at stege laksen helt tør, den må gerne være lidt blank indeni. Mens laksen steger forberedes salaten:
  • Vend blandet salat, nektarin i skiver, cherrytomat, og avocado i balsamico, og drys med lidt salt og peber
  • Pisk de kogte jordskokker til en mos sammen med smør og mælk, og smag til med salt og peber
  • Dryp citronsaft over laksen, og server med mos og salat. På billedet ses desuden en hurtig "sovs", der er lavet ved at udkoge 2 fed hvidløg i lidt af vandet fra jordskokkerne, og derefter stavblende med lidt bouillon og en tsk smør
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
753  
112,5  
Protein  
66  
10  
Kulhydrater  
49  
7,5  
Fedt  
33  
5  

Kommentarer

kommentarer