God mad tager tid, siger man ofte. I dette tilfælde er det heldigvis ikke din tid, for omend kød og tilbehør kræver en del tilberedningstid, så passer det fuldstændig sig selv! Det her er nok det tætteste man kommer på en gourmet-ret, som enhver køkken-analfabet med et stegetermometer kan finde ud af at lave. Så hvis du gerne vil imponere med din kogekunst, men din kogekunst ikke er så imponerende, så er den her ret din redning.
Jeg har flere gange prædiket om hvor fantastisk langtidsstegt kød er, og jeg gør det gerne igen. Det bliver saftigt, mørt, og stegt ensartet hver gang. Men i denne ret har rødbederne faktisk hovedrollen. De skal stå og koge langsomt ind i en lage af appelsinsaft og balsamico, der til sidst bliver til en sirup, som de møre rødbeder karamelliseres i. Det er så lækkert!
Ingredienser
- 700 g okseculotte
- et par hvidløgsfed
- 1,2 kg rødbeder
- 4 store bananskalotteløg (ca. 300 g)
- 1,5 dl balsamico
- 2,5 dl friskpresset appelsinsaft
- 20 g økologisk smør
- timiankviste