Home » Andet » Mandelsmør – til den salte og søde tand

Mandelsmør – til den salte og søde tand

By , 15. juli 2013, In Andet, Snacks
mandelsmør

Nøddesmør er hurtigt, nemt at lave og en lækker kilde til sundt fedt og protein. Sidst, men ikke mindst, kan det varieres i uendeligheder.

Her er to varianter baseret på mandler, men man kan lige så nemt lave sit eget peanutbutter, sesamsmør eller lignende.

Af Erika Andersen

OBS: Næringsindholdet er angivet for mandelsmør med græskarkerner/mandelsmør med kakao

Bodylab Strø kan du finde her: http://bit.ly/bodylabstro

Ingredienser

  • 200 gram mandler
  • 15 gram kakao
  • 5 gram vanillesukker
  • Salt (efter smag)
  • Bodylab Strø (efter behag)
  • 200 gram mandler
  • 50 gram græskarkerner
  • Salt (efter smag)

Fremgangsmåde:

Mandelsmør med græskarkerner:
  • Rist 200 gram mandler på en tør pande til der dufter af "brændte mandler". Lad mandlerne afkøle
  • Hæld de afkølede mandler i en foodprocessor, og blend det til det har en ensartet og glat masse, hvor olien fra mandlerne er begyndt at trække ud
  • Rist græskarkerne på en tør pande. Lad dem køle lidt af
  • Hæld de afkølede græskarkerne ned i foodprocessoren med mandelsmøret. Blend ganske kort. Græskarkernerne skal bevare en del struktur, så de kan give noget "bid" til mandelsmøret
  • Smag til med salt, inden det hældes i et lille skoldet sylteglas. Kan holde sig et par uger i køleskabet
Mandelsmør med kakao:
  • Kog og smut 200 gram mandler
  • Hæld de smuttede mandler i en foodprocessor, og blend det til det har en helt glat og ensartet masse, hvor olien fra mandlerne er begyndt at trække ud. Hav tålmodighed, det kan tage sin tid
  • Bland kakao og vanillesukker i. Smages til med lidt salt og sødemiddel
  • Puttes i et lille skoldet sylteglas. Kan holde sig et par uger i køleskabet
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
1367/1144  
546/520  
Protein  
54/43  
21,6/19,5  
Kulhydrater  
50/47  
20/21,3  
Fedt  
101/81,8  
40,4/36,8  

Kommentarer

kommentarer