Home » Aftensmad » Salat med andebryst og granatæble

Salat med andebryst og granatæble

By , 21. februar 2013, In Aftensmad, Egnet til grill, Low-carb
Andebryst

En salat der er fuld af flotte farver og smag, og er rigtig let at lave.

De fleste forbinder nok and, med det tunge juleaftensmåltid, men and har også en lang række andre an(d)vendelsesmuligheder; for eksempel i lette salater som denne.

Andebryst indeholder en del fedt, og går derfor rigtig godt i spænd med noget syrligt – eksempelvis granatæblekerner.

Ingredienser

  • 300 gram andebryst
  • 100 gram rucolasalat
  • 50 gram avocado (en halv)
  • 100 gram granatæblekerner (et halvt granatæble)
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • 3 tsk citronsaft

Fremgangsmåde:

  • Andebrystet krydres med salt og peber, og derefter steges det ved mellemhøj varme med skindsiden nedad i 5 minutter. Bagefter steges kødsiden ved høj varme i ca. 2 minutter - nok til at der udvikles en pæn stegeskorpe
  • Andebrystet sættes i en forvarmet ovn, 180 grader i 15 minutter. Efter min mening er rosastegt andebryst klart lækrest, men man kan give det lidt ekstra hvis man vil have det yderligere gennemstegt. Bagefter tildækkes kødet med stanniol, og hviler imens man laver salaten:
  • Skyl rucolasalaten og lad den dryppe af på køkkenrulle. Salaten skal vendes i en middelhavsinspireret hvid dressing: pisk olivenolie, hvidvinseddike, dijonsenneep, citronsaft, og evt. et par tsk honning, sammen til en uklar, lys dressing. Smag til med salt og peber inden dressingen vendes i salaten
  • Pynt salaten med granatæblekerner, avocado, og til sidst andebryst i skiver
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
643  
116,9  
Protein  
63  
11,5  
Kulhydrater  
28  
5,1  
Fedt  
31  
5,6  

Kommentarer

kommentarer