Home » Andet » Svinemørbrad med cremet citronpasta og artiskok

Svinemørbrad med cremet citronpasta og artiskok

By , 1. juni 2015, In Andet
svinemørbrad2

Det her er en af mine go to hverdagsretter, når der skal spises godt. Hvorfor? Fordi den er vildt let at lave, rimelig billig, og smager og ser ud af en million! I denne version har jeg tilsat persille og grillet artiskok til citronpastaen, men man kan også sagtens bruge basilikum eller sågar rucolasalat. Så længe det ikke tager overhånd og overdøver cremetheden og syren fra citronsaucen.
– Og nå du allerede er i gang i det syrlige køkken, så slut da hovedretten af med en let citronfromage (http://www.fitnessopskrifter.dk/instant-proteincitronfromage/), der er lavet på under 10 minutter. Velbekomme!

 

500 g svinemørbrad

1 tsk soyasauce

2 tsk dijonsennep med honning

1 tsk olivenolie

 

250 g frisk pasta (evt. fuldkorn)

2 æggeblommer

25 g parmesan

citronsaft

50 g grillet artiskok (kan fås på glas eller dåse)

1-2 spsk hakket bredbladet persille

 

Havsalt

Friskkværnet sort peber

Ingredienser

  • 1. Marinér svinemørbraden i soyasauce, dijonsennep, og olivenolie. Den letteste måde er at vende det hele rundt i en pose. Er der tid må den endelig gerne trække i marinaden – er der ikke, jamen så er det også ok.
  • 2. Krydr mørbraden i salt og peber og brun den ved høj varme på en pande, gerne sammen med lidt timiankviste og et fed hvidløg. Når hele mørbraden har taget farve – og det går hurtigt, pga. marinaden – sættes den i ovnen ved 180 grader i 25-30 minutter. Når den er færdig må kødet gerne have lidt farve, men skal stadig være gennemstegt.
  • 3. Mens mørbraden hviler tilberedes citronpastaen. Kog frisk pasta i letsaltet vand, efter anvisningen på pakken (typisk 2 minutter). Imens pisker du æggeblommerne skummende med lidt salt, i en gryde ved lav varme. Når de begynder at tykne, slukker du for varmen, tilsætter parmesan og masser af hakket persille, og smager til med citronsaft, og salt og peber. Vend pasta og artiskok i saucen, og server med det samme.

Fremgangsmåde:

  1. Marinér svinemørbraden i soyasauce, dijonsennep, og olivenolie. Den letteste måde er at vende det hele rundt i en pose. Er der tid må den endelig gerne trække i marinaden – er der ikke, jamen så er det også ok.
 
  1. Krydr mørbraden i salt og peber og brun den ved høj varme på en pande, gerne sammen med lidt timiankviste og et fed hvidløg. Når hele mørbraden har taget farve – og det går hurtigt, pga. marinaden – sættes den i ovnen ved 180 grader i 25-30 minutter. Når den er færdig må kødet gerne have lidt farve, men skal stadig være gennemstegt.
  2. Mens mørbraden hviler tilberedes citronpastaen. Kog frisk pasta i letsaltet vand, efter anvisningen på pakken (typisk 2 minutter). Imens pisker du æggeblommerne skummende med lidt salt, i en gryde ved lav varme. Når de begynder at tykne, slukker du for varmen, tilsætter parmesan og masser af hakket persille, og smager til med citronsaft, og salt og peber. Vend pasta og artiskok i saucen, og server med det
 
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
 
172,6  
Protein  
 
16,8  
Kulhydrater  
 
14,1  
Fedt  
 
5,4  

Kommentarer

kommentarer