Home » Andet » Velsmagende tunsalat med ekstra omega 3

Velsmagende tunsalat med ekstra omega 3

By , 26. februar 2013, In Andet, Low-carb
Tunsalat med omega 3

En sund og velsmagende tunsalat inspireret af ingredienserne fra middelhavets køkken.  Tunsalaten er rig på proteiner,  og er tilsat en ekstra portion af de sunde omega-3 fedtsyrer.  Salaten kan nydes med det samme på ristet brød , eller den kan med fordel sættes i køleskabet så den er klar til efter træningen.

Tunsalaten har en rigtig god balance mellem de sunde fedtsyrer.  Omega-3 indholdet er i form af både de langkædede (DHA, DPA) fedtsyrer samt de kortkædede (ALA) fedtsyrer.  Herudover indeholder salaten en god mængde omega-9 fedtsyrer, der er et at de særlige kendetegn ved middelhavskosten. Tunsalaten er lav på omega-6 fedtsyrer og bidrager dermed til at balancere din daglige omega-3/omega-6 ratio.

Fedt 46,3 7,6
–            Omega-3 21,6 3,5
–            Omega-6 6,1 1,0
–            Omega-9 7,5 1,2
–            Mættet fedt 7,0 1,1

 

Køb hørfrøolie her

 

 

 

Ingredienser

  • 4 forårsløg
  • 2 selleristænger
  • 2 dåser tun (280 gram)
  • 15-20 sorte oliven uden sten
  • 2 spsk kapers
  • 2 spsk Biolio Friskpresset Hørfrøolie
  • 1 spsk dijonsennep
  • 6 spsk græsk youghurt
  • 1 citron
  • Salt
  • Pebber

Fremgangsmåde:

  • Skær forårsløgene i meget fine ringe
  • Hak selleristænger meget fint – brug eventuelt en blender
  • Hak de sorte oliven i små stykker
  • Drån tunen og hæld i en skål
  • Tilsæt de øvrige ingredienser
  • Rør rundt og smag til med salt og peber
  • Server tunsalaten på ristet brød
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
727,6  
119,3  
Protein  
77,3  
12,7  
Kulhydrater  
17,2  
2,8  
Fedt  
46,3  
7,6  

Kommentarer

kommentarer