Home » Aftensmad » Blåmusliner i tomatsauce

Blåmusliner i tomatsauce

By , 13. maj 2015, In Aftensmad
blåmuslinger

Det her er sådan en ret jeg forbinder med italien. Skaldyr, en god kraftig tomatsauce, frisk pasta – og nåh ja, måske et glas koldt hvidvin on the side. Selvom pastaretten måske virker lidt eksotisk, så er tilberedningen alt andet end kompliceret. Det største arbejde er at rense og sortere muslingerne, og har man fået fat i nogle gode muslinger, tager det heller ikke lang tid.

Er man ikke den store muslingespiser, kan retten også sagtens serveres med tigerrejer, men jeg synes nu der er noget helt specielt ved muslingernes smag sammen med tomatsaucen. Uhm!

 

  1. Kan du som jeg ikke få nok af muslinger, så prøv også denne opskrift med det fantastiske skaldyr: http://www.fitnessopskrifter.dk/moules-frites/

Ingredienser

  • 1,5 kg blåmuslinger
  • 2 tsk ekstra jomfru olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 15 g tomatkoncentrat
  • 1 løg (100 g)
  • 1 dåse flået tomat (400 g)
  • 200 g cherrytomater
  • 1 spsk æbleedike eller hvidvinsedike
  • 100 g porre
  • 250 g frisk pasta
  • hakket persille
  • havsalt
  • friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde:

  1. Svits finthakket hvidløg og tomatkoncentrat i olivenolie. Tilsæt hakket løg. Det skal blot blive klart og gennemsigtigt, ikke brunet.
  1. Tilsæt flået tomat og cherrytomater i halve, samt porre i tynde skiver og æbleedike. Lad saucen simre ved lav varme, mens muslingerne klargøres.
  1. Rens muslingerne under rindende koldt vand. Hvis en musling ikke er lukket, får den et let slag mod bordkanten – og hvis den så ikke lukker sig, skal den kasseres.
  1. Smag tomatsaucen til med salt og peber, og giv den herefter et opkog. Når tomatsaucen koger tilsættes muslingerne, der skal koge videre under låg i 5-6 minutter. Hvis nogle herefter ikke har åbnet sig, skal de kasseres.
  1. Mens muslingerne tilberedes i tomatsaucen koges frisk pasta i letsaltet vand, efter anvisning på pakken – typisk 2 minutter. Herefter hældes vandet fra, og pastaen blandes med muslinger og tomatsauce. Drys med masser af hakket persille og server med det samme.
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
1499  
88,2  
Protein  
123  
7,2  
Kulhydrater  
182  
10,7  
Fedt  
31  
1,8  

Kommentarer

kommentarer