Det her er sådan en ret jeg forbinder med italien. Skaldyr, en god kraftig tomatsauce, frisk pasta – og nåh ja, måske et glas koldt hvidvin on the side. Selvom pastaretten måske virker lidt eksotisk, så er tilberedningen alt andet end kompliceret. Det største arbejde er at rense og sortere muslingerne, og har man fået fat i nogle gode muslinger, tager det heller ikke lang tid.
Er man ikke den store muslingespiser, kan retten også sagtens serveres med tigerrejer, men jeg synes nu der er noget helt specielt ved muslingernes smag sammen med tomatsaucen. Uhm!
- Kan du som jeg ikke få nok af muslinger, så prøv også denne opskrift med det fantastiske skaldyr: http://www.fitnessopskrifter.dk/moules-frites/
Ingredienser
- 1,5 kg blåmuslinger
- 2 tsk ekstra jomfru olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 15 g tomatkoncentrat
- 1 løg (100 g)
- 1 dåse flået tomat (400 g)
- 200 g cherrytomater
- 1 spsk æbleedike eller hvidvinsedike
- 100 g porre
- 250 g frisk pasta
- hakket persille
- havsalt
- friskkværnet sort peber