Denne opskrift egner sig både til aftensmad (fx sammen med en grøn salat) og til madpakken, da tærterne har en fin portionsstørrelse. Man kan selvfølgelig også vælge at lave én stor tærte, men de små meat pies er bare dejlig praktiske i min optik. Derudover kan man jo vælge at variere fyldet i hver af tærterne. På trods af sådan en tærte er forholdsvis energitæt er den dog stadig proppet med grønt, og meget mættende. Ønsker man alligevel et mere low-carb alternativ, kan man bruge tærtebunden med affedtet mandelmel fra denne opskrift: http://www.fitnessopskrifter.dk/porretaerte/
Ingredienser
- 75 g hvedemel
- 75 g grahamsmel
- 35 g økologisk smør
- 1 æg
- 250 g hakket okse- eller lam 5-8 % fedt
- 1 fed hvidløg
- 1/2 løg
- 1/2 spsk spidskommen
- 15 g tomatpure
- 200 g mosede tomater
- 1 tsk oregano
- Havsalt
- Friskkværnet sort peber
- 40 g sorte oliven, uden sten
- 30 g fetaost
- 50 g friske asparges
- 50 peberfrugt
- 50 g avokado
- 75 g cherrytomater