Mandelmel
Hvis du ønsker at undgå hvedemel i din kost, kan mandelmel være et særdeles glimrende alternativ. Bodylab har produceret mandelmel, som er blevet fedtreduceret markant ved hjælp af en koldpresning. Derudover rummer mandelmelet også gode egenskaber så som, at være glutenfrit og at have et højt proteinindhold. Til sidst skal vi da også lige have med, at mandelmelet er økologisk og består af finmalede og afskallede mandler. Ligesom med Bodylabs kokosmel er også mandelmelet udarbejdet i samarbejde med Morten Svane, og indeholder hele 42 procent protein, og et lavt indhold af kulhydrater – heraf kan nævnes et sporadisk sukkerindhold på kun 2 procent. Mandelmel tilfører de samme gode egenskaber til din kost, som mandler gør, men egenskaber – så som fedtsyrer – er der en del mindre af i mandelmelet. Selve hovedingrediensen adskiller sig naturligvis også fra kokosmelet, men mandelmelet er mere smagsneutralt end kokosmelet, og egner sig derfor en lang række flere opskrifter.
Derudover er der også de helt åbenlyse forbedringer i forhold til almindeligt hvedemel, så som færre kulhydrater, flere kostfibre og et mere proteinrigt indhold. Mandelmelet suger også mere væske i forhold til almindeligt mel. Derudover så hæver det heller ikke, da det er glutenfrit, så derfor er det en god idé, at tilsætte enten æg eller loppefrøskaller, hvis du skal bruge melet til for eksempel bagning af brød. Du kan finde Bodylabs mandelmel her.
Se også andre spændende produkter som chiafrø, kokosolie og kokosmel