Home » Andet » Kold rabarbersuppe med skyr

Kold rabarbersuppe med skyr

By , 1. juli 2015, In Andet
rabarbersuppe med skyr copy

Her kommer en lækker, kold rabarbersuppe til sommeren. Det er ikke dansk sommer før man har fået rabarber, og kan man samtidig kombinere det med en lækker kølende dessert, så kan det jo næsten ikke blive bedre. Og bruger man et sødemiddel i stedet for sukker, bliver kalorieindholdet særdeles lavt. God sommer.

 

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 vanillestang
  • 2 spsk citronsaft
  • 6 dl vand
  • 150-200 g Bodylab Zero sødemiddel
  • 1 lille spsk kartoffelmel (10 g)
  • 5 spsk vand

Fremgangsmåde:

  1. Fjern kornene fra vanillestangen, og sæt dem til side. Skær rabarber i grove tern.
  2. Kog rabarber og vanillestang i citronsaft og 6 dl vand, under låg i et kvarter. Smag til med Bodylab Zero, og lad trække i en time, stadig under låg.
  3. Si gennem et klæde eller viskestykke, og pres alt saften ud. Tilsæt vanillekorn.
  4. Jævn suppen med kartoffelmel, rørt op i 5 spsk vand. Jævningen røres i lidt ad gangen, til suppen er tilpas tyk.
  5. Sæt på køl, og server med skyr (og evt. müsli - http://www.fitnessopskrifter.dk/koldskal-med-havregrynsknas/) på toppen.
  Der bliver ca. 6 dl rabarbersuppe ud af opskriften, hvilket passer med 4 portioner a' 150 ml. Næringsindholdet er regnet med 100 g skyr pr. portion:
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
106,5  
71  
Protein  
12,5  
8,3  
Kulhydrater  
13  
8,7  
Fedt  
0,5  
0,3  

Kommentarer

kommentarer