Rabarber er en fantastisk grøntsag (ja, det er faktisk en grøntsag og ikke en frugt), som gør sig særligt godt i et væld af sommerlige desserter.
Her kombineres den syrlige og søde rabarberkompot sammen med en fløjlsblød skyrcreme og knasende valnøddekrokant inspireret af en trifli.
Desserten fungerer som en skøn afrunding på et målti, med en smag lige så god som dens næringsfordeling – og det siger ikke så lidt endda!
En lille opfordring herfra; anret desserten i et par rene sylteglas, grib dine nærmeste (og et par skeer) under armen og find en idyllisk grøn plet – eller træ for den sags skyld – og nyd sommeren og al dens herlighed sammen.
Af Erika Andersen
Obs: Næringsindhold per portion gælder for hele opskriften
Bodylab Strø kan du finde her: http://bit.ly/bodylabstro
Ingredienser
- Vanilieskyr:
- 400 gram skyr, 0,2%
- 1 vaniljestang
- 15 gram Bodylab Strø (sødemiddel)
- ---------------------
- Rabarberkompot:
- 500 gram rabarber
- Bodylab Strø efter behag (sødemiddel)
- ---------------------
- Valnøddekrokant:
- 30 gram Valnøddekerner
- 20 gram rørsukker
- 25 gram Kellogs All-bran