Home » Desserter » Sommerdessert med rabarberkompot og valnøddekrokant

Sommerdessert med rabarberkompot og valnøddekrokant

By , 29. august 2013, In Desserter
rabarberkompot

Rabarber er en fantastisk grøntsag (ja, det er faktisk en grøntsag og ikke en frugt), som gør sig særligt godt i et væld af sommerlige desserter.

Her kombineres den syrlige og søde rabarberkompot sammen med en fløjlsblød skyrcreme og knasende valnøddekrokant inspireret af en trifli.

Desserten fungerer som en skøn afrunding på et målti, med en smag lige så god som dens næringsfordeling – og det siger ikke så lidt endda!

En lille opfordring herfra; anret desserten i et par rene sylteglas, grib dine nærmeste (og et par skeer) under armen og find en idyllisk grøn plet – eller træ for den sags skyld – og nyd sommeren og al dens herlighed sammen.

Af Erika Andersen

Obs: Næringsindhold per portion gælder for hele opskriften

Bodylab Strø kan du finde her: http://bit.ly/bodylabstro

Ingredienser

  • Vanilieskyr:
  • 400 gram skyr, 0,2%
  • 1 vaniljestang
  • 15 gram Bodylab Strø (sødemiddel)
  • ---------------------
  • Rabarberkompot:
  • 500 gram rabarber
  • Bodylab Strø efter behag (sødemiddel)
  • ---------------------
  • Valnøddekrokant:
  • 30 gram Valnøddekerner
  • 20 gram rørsukker
  • 25 gram Kellogs All-bran

Fremgangsmåde:

Valnøddekrokant
  • Læg valdnøddekernerne tæt sammen på et stykke bagepapir
  • Smelt rørsukkeret i en tykbundet gryde. Begynd først at røre i det, når sukkeret er smeltet let ude i kanten. Fortsæt med at røre til sukkeret er smeltet og gyldent.
  • Hæld det smeltede sukker over valnødderne, og lad det stivne
Vanilleskyr
  • Flæk vanillestangen og bland vanillekorn og skyr sammen. Gem den tomme vanillestang
Rabarberkompot
  • Rens og snit rabarber i mindre stykker, og put dem i en gryde, og kom eventuelt den tomme vanillestang fra vanilleskyren ved. Kog rabarberne til de er blevet til en grød tyk grød. Undgå så vidt muligt at komme væde ved rabarberne, da de allerede har et højt væskeindhold
  • Smag grøden til med sødemiddel. Jeg brugte 100 gram Perfect fit, hvilket svarer til cirka 130 gram sukker, og giver en let syrlig grød
Anret skiftevis rabarberkompot, hakket valnøddekrokant og vanilleskyr og top af med Kellogs All-bran
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
736  
84,5  
Protein  
55  
6,3  
Kulhydrater  
69  
7,9  
Fedt  
22  
2,5  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015