Home » Aftensmad » Kyllingeoverlår – Asian Style

Kyllingeoverlår – Asian Style

By , 12. maj 2015, In Aftensmad
kyllingeoverlår 1

Hvis du går og savner en måde at gøre din tørre kylling mere spændende, så prøv denne lette opskrift. Skindet bliver sprødt og lækkert, samtidig med at den asiatisk inspirerede ”sovs” af kokosmælk og stegesky holder kødet saftigt. I denne version er der brugt kyllingeoverlår, men man kan sagtens bruge kyllingelår eller -vinger i stedet. Så skal de blot stege lidt kortere tid.
Det er værd at bemærke at retten har et relativt højt fedtindhold – det er dog ikke nødvendigvis et problem i sig selv (fedt er ikke usundt), men ønsker man at skære ned på kalorierne kan man jo bare undlade at spise alt sovsen.

 

Ingredienser

  • 800 g danske kyllingeoverlår (5-6 stk.)
  • 100 ml kokosmælk
  • 100 g sukkerærter
  • 150 g rød peberfrugt
  • 15 g ristede jordnødder eller cashewnødder
  • 5 g sød thai chili sauce (1 tsk)
  • 1 tsk hakket frisk koriander
  • havsalt
  • friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde:

 
  1. Krydr kyllingeoverlårene med salt og peber, og steg dem i ovnen i et ovnfast fad, 20 minutter ved 225 grader – eller indtil skindet er sprødt og let gyldent.
 
  1. Kom sukkerærter, peberfrugt i skiver, jordnødder, og hakket frisk koriander ned i fadet, og overhæld med kokosmælk. Smør skindsiden af kyllingen med lidt sød chilisauce.
 
  1. Steg færdig i ovnen 20-25 minutter ved 200 grader, til kyllingen er gennemstegt.
  Server med ris (eller blomkålsris, hvis det skal være low carb - http://www.fitnessopskrifter.dk/karrysuppe/) og stegte grøntsager. Kyllingen fungerer også glimrende kold i madpakken.
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
677  
203  
Protein  
54  
161  
Kulhydrater  
0,6  
1,8  
Fedt  
4,9  
14,6  

Kommentarer

kommentarer