Home » Desserter » Ris ala mande med appelsinsirup med chili

Ris ala mande med appelsinsirup med chili

By , 30. november 2014, In Desserter
risalamande

Er der en rest risengrød tilbage, som du mener loftsnissen ikke fortjener, så glæd dig. Her kommer en opskrift på den klassiske risalamande men med et tvist.

I stedet for den klassiske kirsebærsovs serveres risalamanden med appelsinsirup, som har fået et lille, varmende spark af små stykker chili.

Hvis du endnu ikke har prøvet kombinationen af appelsin og kold risengrød før, så er det virkelig værd at prøve. Den friske, men søde smag appelsin gå overordentlig godt i spænd med den tunge, lidt fede smag af risengrød, og så oven i købet kombineret med små stykker mandel og vanillesmag. Uhmm!

Af Erika Andersen

Ingredienser (2 portioner):

  • ½ portion kold risengrød
  • 300 g hytteost 1,5%
  • 30 gram Bodylab Whey 100, vaniljesmag
  • 15 g mandler
  • ½ stang vanille
  • 1 tsk Bodylab Strø
  • Eventuelt lidt mandelessens eller aroma
  • 2 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk rørsukker med stevia eller Bodylab Zero
  • ¼ frisk chili eller efter smag

 

Fremgangsmåde:

  1. Kom friskpresset appelsinsaft i en dyb pande eller en gryde, tilsæt rørsukker og finthakket chili. Lad det stå og småsimre uden låg under jævn omrøring til det er kogt godt 50 % ind. Tag gryden fra varmen og lad det afkøle
  2. Bland risengrød med hytteost og rør proteinpulveret i. Hak mandlerne, flæk vanillestangen og strab kernerne ud. Bland vanijlekerner med Bodylab Strø og tilsæt det sammen med de hakkede mandler. Rør det hele godt sammen inden det fordeles i et par skåle. Kom et par spiseskefulde sirup over risalamanden – værsgo, der er serveret.
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
670  
122  
Protein  
59  
11  
Kulhydrater  
85  
16  
Fedt  
10,5  
1,9  

Kommentarer

kommentarer