Home » Andet » Æblemarmelade med kanel og mandel

Æblemarmelade med kanel og mandel

By , 21. juni 2014, In Andet
aeblemarmelade

Æblemarmelade er en hurtig og vildt lækker marmelade. Ingredienslisten er relativ kort og let tilgængelig, hvilket betyder, den kan laves året rundt og på ingen tid. For mit vedkommende var det kærlighed ved første bid, da jeg for flere år siden første gang fik den serveret ved morgenbordet. Så jeg kan varmt anbefale den.

Sukkerindholdet er reduceret betydeligt i denne opskrift, da der er brugt friske steviablade og steviarørsukker som sødemiddel. Alternativ kan steviabladene erstattes af ekstra steviarørsukker, eller man kan benytte sig af Bodylab Strø.

Til slut vil jeg tillade mig at citere min ene medskribent, Nikolaj:

”Et æble om dagen holder doktoren fra bagen.”

– og det er jo også godt at have i mente.

Ingredienser (1 portion, 40 minutters tilberedningstid)

  • 600 gram æble
  • 10 friske stevia blade
  • 40 gram mandel
  • 15 cm tørret kanel
  • 1 vanillestang
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 spsk stevia rørsukker
  • 0,5 dl vand
  • Eventuelt ½ tsk atamon

Af Erika Andersen

Fremgangsmåde:

  • Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre tern
  • Smut mandlerne og hak dem groft
  • Kom æbler, smuttede mandler og en kanelstang op i en gryde. Skrab kornene ud af vanillestangen og kom dem i gryden sammen med resten af stangen. Tilsæt til slut de friske steviablade sammen med vand
  • Lad æblerne koge ved middelvarme 5-10 minutter, til æblerne er kogt lidt ud, men stadig har en del struktur. Kom da steviarørsukker ved og lad det koge 5-10 minutter mere. Æblerne skal gerne være kogt næsten helt ud
  • Smag til med ekstra (stødt) kanel.
 
  • Tag gryden fra varmen og lad marmeladen køle lidt af, inden atamon tilsættes. Atamon tåler ikke varme over 90 grader, da det så mister sin virkning
  • Hvis ikke man ønsker at konservere sin marmelade, kommes den direkte på steriliserede sylteglas. Sorter steviabladene fra, men lad kanelstang og vanillestang komme med i sylteglasset, da der derved kan trækkes ekstra smag ud i marmeladen. Nu er der ikke andet for, end at sætte låg på den varme marmelade og lade den køle af
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
699  
100  
Protein  
10  
1,4  
Kulhydrater  
100  
14  
Fedt  
17  
2,4  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015