Home » Desserter » Æble/yoghurt softice

Æble/yoghurt softice

By , 8. marts 2013, In Desserter, Low-carb, Snacks
Æbleyougurtsoftice

Æble/yoghurt softice er en sød men stadig frisk is. Den er baseret på en opbagt vanillecreme, hvilket betyder upasteuriserede æg sagtens kan benyttes i opskriften. Den opbagte creme går tilmed rigtig godt i spænd med græsk yoghurt, og sammen tilfører de isen en blød og cremet konsistens, der på mange måde kan sammenlignes med den almindelige flødeis, man finder i en soft ice.

Syren fra æblet spiller godt op imod fedmen fra iscremen, og skulle man være helt avantgarde kan man forsøge sig med et drys kanel over æbleisen.

Af Erika Andersen

Bodylab Whey 100 kan du finde her: http://bit.ly/bodylabwhey

Ingredienser

  • 3 små æg
  • 5 gram Stevia rørsukker
  • 1 tsk hvedemel med top
  • 250 gram Jersey Minimælk, Thise
  • 1000 gram Græsk yoghurt 2%
  • 100 gram Bodylab Whey 100 proteinpulver (vaniljesmag)
  • 3 store æbler

Fremgangsmåde:

Iscreme:
  • Pisk æg, stevia sukker og vanillekorn godt sammen og tilsæt mel. Sæt mælken over at koge med vanillestangen.
  • Når mælken koger, tages gryden af varmen, og lidt af den varme mælk piskes i æggeblandingen, inden det hele kommes tilbage i gryden. Varm mælkeblandingen op under konstant omrøring. Tag gryden af varmen så snart de første bobler når overfladen og blandingen begynder at tykne. Lad blandingen køle af
Æblegrød:
  • Skræl og snit æblerne i mindre stykker, inden de hældes i en gryde med en smule vand. Lad æblerne kog til de er godt møre og næsten helt udkogte. Det tager cirka 20 minutter
  • Lad mosen køle af.
Is:
  • Bland græsk yoghurt og proteinpulver sammen med den afkølede creme. Tilsæt den kolde æblemos og purer blandingen. Smag eventuelt til med ekstra Stevia
  • Nu er isen klar til at fryses. Det kan enten gøres med eller uden ismaskine.Hvis man er den heldige indehaver af en ismaskine, følges den vedlagte brugsanvisning blot. Ellers hældes iscremen over i en beholder og stilles i fryseren uden at være tildækket. Hver 30. minut kigges til isen, hvor den omrøres. Det sikrer, at isen får en luftig og blød konsistens. Isen skal omrøres i de første 2-3 timer af sin frysetid
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
1592  
84  
Protein  
170  
8,9  
Kulhydrater  
128  
6,7  
Fedt  
44  
2,3  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015