Home » Aftensmad » Ærteblinis med laks

Ærteblinis med laks

By , 23. juni 2014, In Aftensmad, Andet
aerteblinis

En lækker, lille forret eller let hovedret – var det noget?

Så skal du prøve disse fine, små, lysegrønne ærteblinis. Blinis-pandekager er kendt fra både brunch-bordet, forretter og desserter, men denne version har du nok ikke set før.

De små ærtepandekager kan toppes med alt fra røget laks, stenbiderrogn, rejer eller en anden type røget fisk. Skal det være rigtig fint, så prøv med stegte kammuslinger.

Ingredienser (2 portioner, 20 minutters tilberedningstid)

  • 200 gram (optøede) ærter
  • 2 æg
  • 1 spsk HUSK
  • Salt og peber
  • 1 tsk olivenolie
  • 150 gram røget laks i skiver
  • 100 gram fromage fraise 0,2%
  • Citronsaft

Af Erika Andersen

Fremgangsmåde:

  • Blend ærter, æg, HUSK sammen. Tilsæt frisk kværnet peber og salt
  • Varm en pande op og kom olie på. Nu er det ellers bare som at bage amerikanske pandekage
  • Kom to spsk dej på den varme pande og bag dem ved middelvarme. De små blinis er klar til at blive vendt, når små luftbobler står op fra midten af dem. Bages til de føles faste
  • Anret ærteblinsisene med fromage frais og laks. Top af med frisk kværnet peber og lidt citronsaft
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
346,5  
138  
Protein  
33,9  
13,4  
Kulhydrater  
16  
6,4  
Fedt  
16  
6,4  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015