Home » Aftensmad » Oksefilet med honningbagte kastanjer og smørstegt grønkål

Oksefilet med honningbagte kastanjer og smørstegt grønkål

By , 7. juli 2014, In Aftensmad
bagtekastanjer

Denne alternative ret opstod, da jeg en dag havde begivet mig til det lokale grønttorv. Her fandt jeg fine franske kastanjer (ikke at forveksle med de kastanjer vi har på træerne, som bestemt ikke kan spises) og nogle flotte oksefileter. Og jeg erfarede, at grøntkål på torvet er meget billigere end i butikkerne – til en fjerdedel af butiksprisen blev jeg stukket en kæmpe grøn paraply i hænde og så var det ellers hjem og eksperimentere. Resultatet blev denne hyggelige og indbydende ret.

Jeg vil godt slå et slag for, at man engang imellem bevæger sig uden for sin comfort-zone, og prøver nogle råvarer af, som man ikke aner, hvad der er op og ned på. Torvebesøget blev for mit vedkommende starten på en masse gode måltider med grønkål, der ud over at være hovedingrediensen i den kokasselignende grønlangkål i julen, er fortræffelig i stuvning og salater.

Kastanjerne er også en usædvanlig bestanddel på tallerkenen – med en smag og konsistens, der placerer sig mellem en kartoffel og en nød, er den perfekt til den sød-salte marinering.

Med ikke meget mere end tre ingredienser kan man hurtigt få tallerkenen til at se gourmetagtig ud. Not bad, torvedag!

(PS: jeg har altså ikke noget imod grønlangkål, selvom det ligner noget, der har været igennem fire maver)

Ingredienser (1 portion, 30 minutters tilberedningstid)

  • 150 gram oksefilet
  • 100 gram grønkål
  • 50 gram kastanjer
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk havsalt
  • 15 gram økologisk smør
  • Havsalt efter smag
  • Friskkværnet sort peber

Af Nikolaj Bach Nielsen

Fremgangsmåde:

  • Skær et lille kryds i bunden af kastanjerne – ellers eksploderer de under bagning! Vend dem i honning og 1 tsk havsalt. Herefter bages de i et ovnfast fad ved 200 grader i cirka 20 minutter
  • Skyl grønkålen grundigt og fjern stænglen, der er bitter. Herefter hakkes den groft
  • Steg oksefileten i en blanding af olivenolie og økologisk smør. Skal den være til den røde side, så giv den et minut ved høj varme og et minut ved lidt lavere varme på hver side. Krydr med salt og peber og lad hvile under stanniol, mens grønkålen tilberedes
  • Grønkålen steges i 15 gram økologisk smør ved høj varme. Den skal ikke have meget mere end et par minutter og skal stadig være sprød ved servering
  • Retten serveres med rygende varme kastanjer og grøntkålen frisk fra panden. Vær opmærksom på, at kastanjerne skal have fjernet skrællen – det gøres let ved at skære ned gennem krydset, der nu har åbnet sig en del
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
462  
231  
Protein  
36  
18  
Kulhydrater  
30  
15  
Fedt  
22  
11  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015