Spaghetti Carbonara, der betyder noget a la ‘pasta med peber’, er en afsindigt let og lækker italiensk ret. Oftest ser man den lavet med fløde, men min version er inspireret af den italienske kok Gennaro Contaldo (I ved, Jamie Olivers Jedi-master), der i stedet cremer retten med æg, parmesan, og lidt af pastavandet – og det fungerer fantastisk!
Ydermere bruger jeg spaghetti lavet på sorte bønner (45 gram protein per 100 gram), hvilket betyder, at retten får et meget højere indhold af protein, fibre og vitaminer og et meget lavere indhold af kulhydrat.
Bon appetit!
Ingredienser (1 portion):
- 75 gram ‘A La Aco’-spaghetti af sorte bønner (kan købes i blandt andet Kvickly)
- 50 gram god bacon eller pancetta
- 1 fed hvidløg
- 100 gram champignon i skiver
- 30 gram parmesanost eller peccorino
- 1 æg
- Friskkværnet sort peber
Af Nikolaj Bach Nielsen