Home » Aftensmad » Black Carbonara (uden så meget carbo)

Black Carbonara (uden så meget carbo)

By , 21. januar 2015, In Aftensmad, Low-carb
black carbonara

Spaghetti Carbonara, der betyder noget a la ‘pasta med peber’, er en afsindigt let og lækker italiensk ret. Oftest ser man den lavet med fløde, men min version er inspireret af den italienske kok Gennaro Contaldo (I ved, Jamie Olivers Jedi-master), der i stedet cremer retten med æg, parmesan, og lidt af pastavandet – og det fungerer fantastisk!

Ydermere bruger jeg spaghetti lavet på sorte bønner (45 gram protein per 100 gram), hvilket betyder, at retten får et meget højere indhold af protein, fibre og vitaminer og et meget lavere indhold af kulhydrat.

Bon appetit!

Ingredienser (1 portion):

  • 75 gram ‘A La Aco’-spaghetti af sorte bønner (kan købes i blandt andet Kvickly)
  • 50 gram god bacon eller pancetta
  • 1 fed hvidløg
  • 100 gram champignon i skiver
  • 30 gram parmesanost eller peccorino
  • 1 æg
  • Friskkværnet sort peber

Af Nikolaj Bach Nielsen

Fremgangsmåde:

  1. Sæt en gryde med letsaltet vand på kogepladen, så koger vandet, når du er færdig med næste trin
  1. Skær bacon i tern – køb en ordentlig røget klump slagterbacon og ikke det våde vacuumerede sjask, de har nede i supermarkedet – og svits i en smule smør sammen med det hele hvidløg, der har fået et tryk med en kniv, så smagen afgives
  1. Når bacon er blevet brunet, skrues der ned for varmen, hvidløget kasseres, og champignon tilsættes. Spaghettien kommes i det kogende vand
  1. Spaghettien skal koge i cirka 6 minutter. Denne tid bruger du på at røre lidt i bacon og champignon og piske størstedelen af parmesanen sammen med ægget
  1. Når spaghettien er 'al dente' (stadig har lidt bid), tager du den direkte fra vandet og over på stegepanden med en pastaske – det gør ikke noget, at der kommer lidt vand ved - det er netop meningen. Vend sammen med bacon og champignon
  1. Tag panden af varmen og vend hurtigt spaghettien sammen med æggeblandingen. Det er vigtigt at tage panden af varmen, så ægget blot tykner uden at blive til røræg. Hvis din carbonara ikke er helt cremet, så tilsæt et par skefulde pastavand indtil den ønskede konsistens er opnået
  1. Servér overdrysset med den sidste rest parmesan og rigelige mængder sort peber.
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
639  
160  
Protein  
64  
16  
Kulhydrater  
17  
4,3  
Fedt  
35  
8,8  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015