Denne salat er en hyldest til bælgfrugterne, der med deres høje indhold af fiber, mineraler, vitaminer og protein er fantastisk muskelmad. Se blandt andet Bodylabs artikel om superfoods.
Ja, man kunne faktisk helt vælge at undlade kødet i denne opskrift og stadig ende ud med et højt proteinindhold. Særligt lupin bønnen er – udover at dele navn med varulveprofessoren fra Harry Potter – kendt for sit massive proteinindhold på 26 gram per 100 gram. Sammen med de sunde fedtsyrer fra den friskpressede hørfrøolie bliver bønnesalaten i sig selv et meget komplet og mættende måltid, men for god ordens skyld skal der selvfølgelig også være et forslag til kødtilbehør (der dør en lille smule af min sjæl, når jeg beskriver kød som ”tilbehør”).
Nu er jeg generelt fan af at gøre madlavning simpelt, men du skal ikke engang tænke på at bruge optøede ærter fra frost i denne opskrift – friske, sprøde, og fra bælg blev der sagt!
Ingredienser (1 portion, 20 minutters tilberedningstid)
- 150 gram svinekotelet, røget
- Et par kviste frisk timian
- 100 gram kogte lupinbønner på glas
- 75 gram ærter, frisk fra ærtebælg
- 75 gram sorte oliven med sten, semidried og saltet
- ½ rødløg (30 gram)
- 1 spsk Biolio friskpresset hørfrøolie
- 1 dusk grofthakket kruspersille
- Citronsaft
- Havsalt
- Friskkværnet sort peber
Af Nikolaj Bach Nielsen