Home » Aftensmad » Bønnesalat med røget svin

Bønnesalat med røget svin

By , 23. oktober 2013, In Aftensmad, Egnet til grill
bønnesalat

Denne salat er en hyldest til bælgfrugterne, der med deres høje indhold af fiber, mineraler, vitaminer og protein er fantastisk muskelmad. Se blandt andet Bodylabs artikel om superfoods.

Ja, man kunne faktisk helt vælge at undlade kødet i denne opskrift og stadig ende ud med et højt proteinindhold. Særligt lupin bønnen er – udover at dele navn med varulveprofessoren fra Harry Potter – kendt for sit massive proteinindhold på 26 gram per 100 gram. Sammen med de sunde fedtsyrer fra den friskpressede hørfrøolie bliver bønnesalaten i sig selv et meget komplet og mættende måltid, men for god ordens skyld skal der selvfølgelig også være et forslag til kødtilbehør (der dør en lille smule af min sjæl, når jeg beskriver kød som ”tilbehør”).

Nu er jeg generelt fan af at gøre madlavning simpelt, men du skal ikke engang tænke på at bruge optøede ærter fra frost i denne opskrift – friske, sprøde, og fra bælg blev der sagt!

Ingredienser (1 portion, 20 minutters tilberedningstid)

  • 150 gram svinekotelet, røget
  • Et par kviste frisk timian
  • 100 gram kogte lupinbønner på glas
  • 75 gram ærter, frisk fra ærtebælg
  • 75 gram sorte oliven med sten, semidried og saltet
  • ½ rødløg (30 gram)
  • 1 spsk Biolio friskpresset hørfrøolie
  • 1 dusk grofthakket kruspersille
  • Citronsaft
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber

Af Nikolaj Bach Nielsen

Fremgangsmåde:

Svinekotelet (Hvis ikke du kan anskaffe en røget svinekotelet, så pudr en fersk kotelet med lidt røget paprika inden stegning. I så fald skal den have lidt ekstra stegetid inden den er gennemstegt)
  • Steg svinekoteletten i olivenolie sammen med timiankvistene. Et minut på hver side ved høj varme, og 2-3 minutter på hver side med mellemhøj varme – eller til kødsaften er klar, og kødet er gennemstegt
  • Lad hvile i 3-5 minutter tildækket med stanniol
Bønnesalat med ærter
  • Skyl lupinbønnerne i koldt vand, og vend dem sammen med friskbælgede ærter, oliven, hakket persille, rødløg i skiver, og friskpresset hørfrøolie
  • Smag til med citronsaft, havsalt, og friskkværnet sort peber. Det er vigtigt at vente med tilsmagningen til efter de semi-dried oliven er tilsat, da de bidrager med en del salt i sig selv.
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
704  
165,6  
Protein  
63  
14,8  
Kulhydrater  
32  
7,5  
Fedt  
36  
8,5  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015