Home » Desserter » Choko-marcipan is – et nostalgisk gensyn

Choko-marcipan is – et nostalgisk gensyn

By , 24. juni 2013, In Desserter, Low-carb, Snacks
Chokomarcipan is billede 2

Husker du med en stor glæde fra din barndom vanilleisen med de grønne hvirvler af marcipan og store stykker mørk chokolade, så er denne is lige noget for dig.

Til forskel fra klassikeren indeholder denne et højt indhold af protein (i form af vanilje- og pistaciepulveret, som du kan finde her) og langt færre kulhydrater. Den græske yoghurt bidrager med en blød og cremet konsistens, som på mange måder kan matche flødeisen. Isen er desuden sødet med med Bodylab Strø (som du kan finde her), som er kaloriefrit i modsætning til sukker.

Vaniljeisen komplementerer marcipan/pistacie isen umådelig godt, og smagen lægger sig godt op ad klassikeren. Dette er en is, hvis smag nok skal vække glade minder.

Af Erika Andersen

Obs: Per portion angiver indholdet for hele retten

Bodylab Whey 100 kan du finde her: http://bit.ly/bodylabwhey

Bodylab Strø kan du finde her: http://bit.ly/bodylabstro

Ingredienser

  • 500 gram græsk yoghurt, 2%
  • 1,5 dl Jersey minimælk
  • 1 vanillestang
  • 70 gram Bodylab Whey 100 med vaniljesmag
  • 35 gram Bodylab Whey 100 med pistaciesmag
  • 1 (lille) tsk mandelessens
  • 30 gram mørk chokolade (mindst 80%)
  • 5-10 gram Bodylab Strø (eller efter behag)

Fremgangsmåde:

Vanille creme:
  • Bland 350 gram græsk yoghurt, vanille proteinpulver og korn fra en vanillestang med 1 dl mælk.
Marcipan/pistacie creme:
  • Bland 150 gram græsk yoghurt og pistacie proteinpulver sammen med 0,5 dl mælk. Hak chokoladen groft og tilsæt den sammen med mandelessensen
Smag begge iscreme til med sødemiddel. - Is cremen skal være ret sød inden frysning, da frysningen dæmper sødmen en del. Det er dog en smagssag, om man overhovedet mener, der er behov for ekstra sødme. Smag dig frem og bedøm selv. Is:
  • Hver creme  fryses for sig. Dette kan gøres i en ismaskine, hvis man da er den heldige indehaver af sådan en fætter. Ellers kan cremen sagtens fryses uden. Det eneste det kræver er, at man kigger til og rører i isen en gang hver halve time de første 2-3 timer af indfrysningen.
  • Isen fryses i en beholder uden låg. Da de to creme skal blandes, er det ikke nødvendigt, at iscremene er gennemfrosset. Hvis isen blot fryses til den har en fast softice teksttur, vil det gøre sammenblandingen meget lettere,
  • Rør de to iscreme sammen med en let hånd, så små hvirvler marcipanis blandes ind i vanilleisen. Nu er isen klar til at blive frosset på ny - Eller spist, hvis man da ikke kan vente.
Obs: Isen skal tages op i god tid inden servering, når først den gennemfrosset.
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
949  
120  
Protein  
123  
15,6  
Kulhydrater  
41  
5,2  
Fedt  
33  
4,2  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015