Herhjemme er der mest tradition for at man laver cheesecakes ved at stivne dem med husblads. Men en ”rigtig” cheesecake skal faktisk bages.
Denne cheesecake er cremet og med en lækker frisk smag af citron og passionsfrugt – og for en dessert har den en rigtig fornuftigt næringsindholds, med et højt indhold af protein. Dertil kommer at den er ekstremt let at lave. Men vær advaret – den er stærk afhængighedsskabende!
Tip: Server eventuelt på en bund af let ristede havregryn.
Af Nikolaj Bach Nielsen
Ingredienser (6 stykker, 60 minutters tilberedningstid + afkøling):
Fyld:
- 5 bøtter Levevis 3% natural friskost (200 gram pr bøtte)
- 4 æg, økologiske eller skrabeæg
- Korn af 2 vanillestænger
- Saft og skal af 1 økologisk citron
- 20 gram Bodylab Strø (sødemiddel)
Gelé:
- 3 blade husblas
- 20 ml koncentreret hyldeblomstsaft
- 3 passionsfrugter
- 1 spsk citronsaft
- 1,5 dl vand