Denne ret har både sprødhed, sødme, styrke, og udseendet med sig – og så er den oveni købet rørende sund!
Normalt er friterede rejer ikke ligefrem noget, man forbinder med det sunde køkken, men ved at vende rejerne i rugmel i stedet for en dej, suger de væsentligt mindre olie og bliver mindst lige så sprøde!
Kombineret med masser af lækre og knasende grøntsager, får man en lækker asiatisk inspireret ret med masser af fibre og vitaminer. Prikken over i’et er spidskålen, der, ud over at være fantastisk på grillen, kan skæres tyndt og bruges som en glimrende erstatning for traditionelle nudler.
Ingredienser (2 personer, 30 minutters tilberedningstid)
- 400 gram rå tigerrejer, uden skal
- 2 spsk rugmel
- 2 tsk røget paprika
- Havsalt
- Friskkværnet sort peber
- 2 fed finthakket hvidløg
- 1 spsk hakket frisk chili (mellemstærk)
- 2 tsk hakket frisk ingefær
- 1 spidskål (600 gram)
- 200 gram gulerod
- 1 spsk sojasauce
- 1 spsk sød thai chili sauce
- 1/2 tsk fiskesauce
- 200 gram frisk squash
Af Nikolaj Bach Nielsen
Ps: Næringsindholdet per portion er for hele portionen