Dorade er en fantastisk fisk, der specielt er populær i Sydeuropa. Den er fyldt med magert, lyst kød, som er fast nok til, at den ikke falder fra hinanden på grillen.
I denne opskrift tilberedes den med masser af citron og persille og får et strejf af middelhavet i form af frisk oregano.
Citronen karamelliserer nærmest på det brændte fiskeskind og sørger for, at fisken ikke brænder fast på grillen. Når man fjerner skindet, er den helgrillede fisk fyldt med perfekt tilberedt kød, der har taget masser af smag fra citronen og krydderierne.
Det lyder måske avanceret med sådan en hel fisk på grillen, men den er virkelig let at tilberede og et fantastisk alternativ til bøffer og anden traditionel grillmad!
Ingredienser (4 portioner, 60 minutter)
- 4 dorader á 400 gram
- 1 økologisk citron
- 1 bundt bredbladet persille
- 4 stængler frisk oregano
- 2 spsk olivenolie
- Havsalt
- Peber
- 1 kilo nye kartofler
- Eventuelt løvstikke til kogning
- 50 gram økologisk smør
Af Nikolaj Bach Nielsen