Home » Aftensmad » Helgrillet dorade med nye kartofler og persillesmør

Helgrillet dorade med nye kartofler og persillesmør

By , 22. maj 2014, In Aftensmad, Egnet til grill
dorade

Dorade er en fantastisk fisk, der specielt er populær i Sydeuropa. Den er fyldt med magert, lyst kød, som er fast nok til, at den ikke falder fra hinanden på grillen.

I denne opskrift tilberedes den med masser af  citron og persille og får et strejf af middelhavet i form af frisk oregano.

Citronen karamelliserer nærmest på det brændte fiskeskind og sørger for, at fisken ikke brænder fast på grillen. Når man fjerner skindet, er den helgrillede fisk fyldt med perfekt tilberedt kød, der har taget masser af smag fra citronen og krydderierne.

Det lyder måske avanceret med sådan en hel fisk på grillen, men den er virkelig let at tilberede og et fantastisk alternativ til bøffer og anden traditionel grillmad!

Ingredienser (4 portioner, 60 minutter)

  • 4 dorader á 400 gram
  • 1 økologisk citron
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 4 stængler frisk oregano
  • 2 spsk olivenolie
  • Havsalt
  • Peber
  • 1 kilo nye kartofler
  • Eventuelt løvstikke til kogning
  • 50 gram økologisk smør

Af Nikolaj Bach Nielsen

dorade2

Fremgangsmåde:

Helgrillet Dorade
  • Tænd op i grillen før  doraderne gøres klar. Afhængig af kullene skal de nok brænde i en halv time, før de er klar
  • Hvis doraderne ikke er blevet renset hos fiskemanden, så spræt dem op fra gattet (fiskens ”skridt”) til kæben, og fjern indvoldene under rindende vand og skrab skællene af. Skær tre ridser på hver side af fiskene og gnid dem godt ind i salt, peber og olivenolie på både yder- og inderside
  • Fyld dem derefter med rigelig mængder persille (både stængel og blad), en stængel oregano per fisk og kom citronskiver og lidt ekstra persille ovenpå fisken. Gem lidt persilleblade til persillesmøret. Den letteste måde at holde sammen på fisken og krydderurterne, er at spærre dem inde i en grillrist (se billedet i opskriften) – alternativt kan man binde dem sammen med kødsnor
  • Nu er det en god idé at lave kartoflerne, så fisken kan grilles mens kartoflerne hviler
  • Gril ved direkte varme cirka fem minutter på hver side – eller til kødet let slipper benene og har samme hvide farve hele vejen ind
Nye kartofler med persillesmør
  • Skrub kartoflerne rene, men undgå at skrælle dem. Kom dem i en gryde og dæk dem akkurat med vand, tilsat lidt salt, og eventuelt løvstikke
  • Bring vandet i kog og lad kartoflerne koge i fem minutter. Herefter skal de tages af varmen og hvile i et kvarters tid eller lidt kortere – de er færdige, når man let kan stikke igennem dem med en skarp kniv
  • Rør smøret, der skal have stået ude længe nok til at være blevet blødt, sammen med persille og server over de varme kartofler.
Obs: På billedet er doraden og kartoflerne serveret med en grøn salat som tilbehør. Den består af Romainesalat, blomkål, cherrytomat, agurk og friskbælgede ærter.
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
636  
137,5  
Protein  
54,75  
11,8  
Kulhydrater  
45,75  
9,9  
Fedt  
26  
5,6  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015