Frittata er en italiensk omelet, der tilberedes ved lav varme og serveres i slices på samme måde som en pizza. Det er en let og lækker ret og en god måde at få masser af grøntsager ind i sin kost på.
Denne version er proppet med peberfrugt, der er en fantastisk kilde til C-vitamin, og løg, der indeholder store mængder af kræftforebyggende polyphenoler.
Æg og bacon har alle dage været ‘a match made in heaven’, og derfor skal der selvfølgelig parmaskinke eller pancetta i en ordentlig frittata.
Prikken over i’et er en trio af lækre oste, der smeltes ovenpå denne alternative æggekage, som egner sig perfekt som picnic-madpakke, aftensmad eller brunch.
Ingredienser (1 portion):
- 3 peberfrugter: rød, gul, og grøn (cirka 300 gram)
- 2 løg (cirka 150 gram)
- 1 rødløg (cirka 75 gram)
- 2 fed hvidløg
- 50 gram parmaskinke eller pancetta
- 5 æg
- ½ tsk havsalt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- 50 gram revet mozzarella 10 %
- 20 gram revet cheddar
- 20 gram revet parmesan
Af Nikolaj Bach Nielsen